Οι ΗΠΑ αναζητούν σύστημα UAV που θα μεταφέρει αίμα και ιατρικά προϊόντα στο πεδίο της μάχηςΣυνήθως, τα drones στο πεδίο της μάχης μεταφέρουν όπλα ή κατασκοπεύουν τις εχθρικές θέσεις. Τώρα ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αναζητεί ιδέες για το πώς θα παραδώσει αίμα και ιατρικά προϊόντα σε απομακρυσμένες περιοχές για να περιθάλψει τους τραυματισμένους στρατιώτες στο πεδίο.

Οι προδιαγραφές από το έντυπο προσέλκυσης προτάσεων για την Πειραματική Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας -της δυνατότητας παράδοσης ενός πακέτου περίπου δυόμιση κιλών πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε “δυσμενείς συνθήκες”- δείχνουν καθαρά ότι αναζητούν ένα σύστημα ανεπάνδρωτου εναερίου οχήματος που να υποστηρίζει την ψύξη ή άλλα μέσα ελέγχου της θερμοκρασίας.

“Αυτές οι παραδόσεις, καταλλήλως αυτοματοποιημένες, θα παρέχουν ειδή βασικής ανάγκης στο σοβαρά τραυματισμένο στρατιωτικό προσωπικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την εμφάνιση του τραυματισμού”, αναφέρει το έντυπο προσέλκυσης προτάσεων την 23η Απριλίου. “Η ικανότητα να διατηρήσει πολύ υψηλών συχνοτήτων δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου ειναι σημαντική. Η ταχύτητα παράδοσης, η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα στις βλάβες και τις παρεμβολές, ο χρόνος απόκρισης και η συνολική μετακίνηση παράδοσης του φορτίου ειναι ζωτικής σημασίας”.

Παρόμοιες προσπάθειες ειναι σε εξέλιξη σε άλλα τμήματα του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ. Ο κλάδος διοικητικής υποστήριξης επόμενης γενιάς του σώματος πεζοναυτών και το γραφείο τεχνολογίας αμεσης απόκρισης του υπουργείου άμυνας, για παράδειγμα, δοκιμάσαν πρόσφατα το έργο “Hive Final Mile”, το οποίο έχει ως στόχο τον ανεφοδιασμό των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης μεσώ “drone”. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την υποβολή παραγγελιών, έναν αυτόματο εκτοξευτή “drone”, λογισμικό για τον καθορισμό του “drone” που θα πετάξει και τη διαχείριση της εναέριας διαδρομής, και ένα εξάρτημα αποθήκευσης “cloud” για την παρακολούθηση όλων των πτήσεων και παραγγελιών.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.