ΗΠΑ: Μίνι drones για καταστάσεις ομηρίας από το FBI

Ο κλασικός και ο νέος επιθετικός τρόπος επέμβασης που «βγάζει
από το σκοτάδι» το κέντρο επιχείρησης

Η τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Το FBI, ωστόσο, βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτει, καθώς «επιστράτευσε» μίνι drones για την αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας.

Πώς «ξεκλειδώνουν» τα drones μία κατάσταση ομηρίας; Ο ένας τρόπος είναι... κλασικός. Με την κάμερα που διαθέτουν, δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων για τις συνθήκες που επικρατούν και διασφαλίζουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε περίπτωση επέμβασης των ειδικών δυνέμων. 

Όμως δεν είναι η μοναδική εφαρμογή των drones. Το ειδικό κλιμάκιο του FBI εφαρμόζει πλέον μία διαφορετική τακτική, αξιοποιώντας τις επιθετικές δυνατότητες των drones. Η αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποιεί δεκάδες μίνι «ρομποτάκια», τα οποία κυκλώνουν τον δράστη και προκαλούν μεγάλη σύγχυση, πριν επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις και τον εξουδετερώσουν.

Ο επικεφαλής του προγράμματος ανέφερε πως «μέχρι τώρα σε υπόθέσεις ομηρίας ήμασταν στο σκοτάδι. Πλέον, γνωρίζουμε, άρα και ελέγχουμε την κατάσταση, αποφασίζοντας τις επόμενες ενέργειές μας».

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.