Οι εργαζόμενοι στο Νοτυμπάι εξασφάλισαν τροφή μέσω drone όταν η θερμοκρασία ανεβαίνειΟι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι με τη θερμοκρασία να αγγίζει πολλές φορές τους 50 Βαθμούς Κελσίου - έχουν ένα σοβαρό θέμα: να εξασφαλίσουν με κάποιον τρόπο την τροφή τους.

Στο Ντουμπάι, η εταιρεία υπηρεσιών «Exponent Technology Services» σχεδιάζει την παράδοση τροφίμων με την βοήθεια των drones. Οι δοκιμές της στέφθηκαν με επιτυχία.

Μεταφέροντας 900 μπιφτέκια σε μία μόνο ημέρα, η «Exponent Technology Services» είναι μία από τις πολλές εταιρείες που αναζητούν νέους τρόπους να ενσωματώσουν τα drones στην καθημερινότητα των Αράβων.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η Ανίς Χαρμπ, γενική διευθύντρια του τμήματος «Deliveroo» στη Μέση Ανατολή εξηγεί:

"Σχετικά με την παράδοση τροφίμων,το Ντουμπάι βρίσκεται πολύ μπροστά.Η παράδοση τροφίμων είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές είναι πολυτέλεια".

«Η ζήτηση», όπως η ίδια επισημαίνει,«είναι τεράστια».

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας για την έρευνα αγοράς KPMG του 2017 σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών εντός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 60% των καταναλωτών χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για την παραγγελία τροφίμων. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι μόλις 18%,όπως επισημαίνει έκθεση του Morgan Stanley του 2017.

"Οι καταναλωτές της Μέσης Ανατολής δαπανούν πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματός του στις μεταφορές και τα τρόφιμα, οπότε η παράδοση τροφίμων είναι μια πολύ φυσική εξέλιξη", υποστηρίζει ο Ζαχ Φιλκενστάιν, αντιπρόεδρος της εταιρίας Careem Careem με διαθέτει στους πελάτες το «RoundMenu»,μια λίστα με εστιατόρια και μια πλατφόρμα παραγγελίας τροφίμων που λειτουργεί σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Η Deliveroo εφαρμόζει επίσης στο Ντουμπάι και την ιδέα του "Deliveroo Editions". Η εταιρεία συνεργάζεται με πολλά εστιατόρια πραγματοποιώντας μόνο παραδόσεις φαγητών και καταργώντας το παραδοσιακό μοντέλο εστιατορίου.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.