Η Walmart κατοχύρωσε πατέντα για αυτόνομες μέλισσες-droneΜια νέα τεχνολογική πατέντα για αυτόνομες μέλισσες-ρομπότ κατοχύρωσε η γνωστή αμερικανική εταιρεία λιανικής, Walmart, σε μια κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί.
Η νέα αυτή πατέντα που ουσιαστικά κατοχυρώνει την ιδέα για δημιουργία “drones επικονίασης“, θα αντικαθιστά τις μέλισσες στη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών. Αυτές οι μικρές μέλισσες-ρομπότ θα λειτουργούν με αισθητήρες και κάμερες για να πλοηγούνται στις καλλιέργειες. Πετώντας αυτόνομα, αυτά τα drones θα μπορούν να επικονιάσουν τα φυτά όπως ακριβώς μια πραγματική μέλισσα.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη πατέντα που καταθέτει η Walmart η οποία σχετίζεται με την γεωργία, αλλά η έκτη. Η Walmart πιστεύει έμπρακτα ότι η ενσωμάτωση αυτόνομων ρομπότ στη γεωργία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αύξησει την παραγωγικότητα.

Τον τελευταίο καιρό η αμερικανική εταιρεία λιανικής έχει αποφασίσει να επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης αγροτικών προϊόντων και πιθανότατα η κατοχύρωση πατεντών που σχετίζονται με τη γεωργία να αποτελεί μια ένδειξη για την επιθυμία της να προσανατολιστεί σε αυτόν τον χώρο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέλισσες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γεωργίας και της ίδια της ανθρώπινης ζωής καθώς τα φυτά που αναπτύσσονται από την επικονίαση, αποτελούν τροφή για τα ζώα και τον άνθρωπο. Καθώς ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται σημαντικά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε την επικονίαση ως δεδομένη και συνεπώς η τεχνολογική λύση της Walmart είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, αν και ίσως όχι τόσο πρωτότυπη αφού είναι λες και ξεπατικώθηκε από επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “Black Mirror”…


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.