Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες
Την πρώτη του πτήση με επιβάτες εκτέλεσε το κινέζικο drone Ehang, ταξιδεύοντας με 130 χλμ. την ώρα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχουν γίνει πολλές δοκιμές με επιβάτες, με το συγκεκριμένο drone τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά για πρώτη φορά δημοσιεύεται βίντεο που δείχνει το δείχνει εν ώρα πτήσης. Ο επιβάτης διαλέγει τον προορισμό που θέλει σε μια οθόνη αφής μπροστά από το κάθισμα του και στη συνέχεια το drone εκτελεί αυτόματα τη διαδρομή.

Το εν λόγω drone έχει δοκιμαστεί σε διάφορες καιρικές συνθήκες, όπως έντονης ζέστης, ομίχλης, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τυφώνων. Η Ehang δηλώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί πτήσεις και με έναν, αλλά και με δύο επιβάτες.

Το drone μπορεί να φτάσει σε ύψος 300 μέτρων και να μεταφέρει βάρος 230 κιλών. Έχει ακόμα τη δυνατότητα να διασχίσει απόσταση 15 χλμ. και η υψηλότερη ταχύτητά του είναι 130 χλμ./ώρα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει το drone εκτελώντας πτήσεις με 40 διαφορετικούς επιβάτες. Η εκτέλεση, μάλιστα, των επανδρωμένων δοκιμαστικών πτήσεων δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να αποδείξουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των εν λόγω οχημάτων.

Το EHang 184 θεωρείται το πρώτο «αυτόνομο εναέριο όχημα» στον κόσμο για τη μεταφορά ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.