Η καναδική AirShare παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα κατά UAVΚατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης μη-επανδρωμένων συστημάτων (UAV) «UMEX 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Φεβρουαρίου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η καναδέζικη εταιρία AirShare παρουσίασε το πυραυλικό σύστημα κατά UAV OVERWATCH Interceptor-UX. To OVERWATCH Interceptor-UX έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να μετριάζει (kinetic mitigation) την κινητικότητα μικρών UAV με τη χρήση ενός παρατεταμένου «σύννεφου» αντιμέτρων (high-persistence countermeasure cloud). Το παρατεταμένο «σύννεφο» αντιμέτρων αδρανοποιεί τα εισερχόμενα μικρού μεγέθους UAV υπό οποιεσδήποτε συνθήκες με το να αδρανοποιεί το σύστημα κίνησης τους και να οδηγεί στην πτώση τους.

Το OVERWATCH Interceptor-UX αποτελείται από τέσσερα υπό-συστήματα: (α) Το βλήμα Interceptor-UX αναχαίτισης που δημιουργεί το «σύννεφο» αντιμέτρων (β) τους εντοπιστές uFDR (γ) το τηλεχειριζόμενο σύστημα ελέγχου και (δ) τη βάση εκτόξευσης των Interceptor-UX. Το OVERWATCH σχεδιάστηκε για στρατιωτική και πολιτική χρήση εντός κατοικημένων περιοχών, ενώ είναι λειτουργικό και κατά πολλαπλών εισερχομένων απειλών ταυτόχρονα (swarms).

Το βλήμα αναχαίτισης Interceptor-UX είναι ελαφρύ, ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια, και επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 2 χιλιομέτρων, ενώ οι αισθητήρες εντοπισμού έχουν μέγιστη εμβέλεια 4 χιλιόμετρα. Το OVERWATCH Interceptor-UX μπορεί να τοποθετηθεί επί οχήματος ή να μεταφερθεί ανά χείρας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.