Τα drones στην υπηρεσία της δενδροφύτευσης


Θα φυτεύουν μέχρι και 100.000 την ημέρα


Η Βρετανική BioCarbon Engineering σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία drone Parrot, σχεδιάζουν ένα αυτόνομο σύστημα δενδροφύτευσης για να καταπολεμήσουν την αποδάσωση. Αυτή τη στιγμή από το World Economic Forum γνωρίζουμε ότι σε παγκόσμια κλίμακα κόβονται 15 δισεκατομμύρια δέντρα και στην θέση τους επαναφυτεύονται μόλις 9 δισεκατομμύρια. Το σύστημα drone που αναπτύχθηκε θα είναι σε θέση να φυτεύει δέντρα 10 φορές γρηγορότερα από τους ανθρώπους, με 85%λιγότερο κόστος και σε περιοχές που οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση.


Τα drones θα είναι οργανωμένα σε στόλους των 6, κάθε στόλος θα χρησιμοποιεί GPS και computer vision για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου χάρτη της περιοχής που προορίζεται για αναδάσωση. Τα drones θα επιστρέφουν αργότερα εξοπλισμένα με σπόρους τους οποίους θα εκτοξεύουν σε προκαθορισμένα σημεία. Η αριθμός των δεντρών που θα φυτεύονται με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να φτάνουν τις 100.000 ημερησίως.

Η BioCarbon έχει ως στόχο να διαχειρίζεται 150 στόλους από drones και να φυτέψουν 500 δισεκατομμύρια δέντρα μέσα σε τρεις δεκαετίες.

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.