Οι 4 τρόποι που θα αλλάξουν το σκηνικό στα Drones το 2018


Με μια αναμενόμενη συνολική αξία 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2020 - σε αγορές όπως η ασφάλεια, η επιθεώρηση των υποδομών και η γεωργία - υπάρχουν τέσσερις λόγοι όπου το 2018 θα είναι το έτος που θα καθορίσει τον τομέα των εμπορικών εφαρμογών στη βιομηχανία UAV, ξεπερνώντας πάρα πολύ ότι είδαμε το 2017. 

1. Η τεχνολογία θα εξελιχθεί 

Οι τεχνολογίες Drone θα αναπτυχθούν για να επιτρέψουν πλήρως αυτόνομες επιχειρήσεις και αυξημένες αποστολές Beyond Visual Line-of-Sight (BVLOS). 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο φορέας εκμετάλλευσης μπορεί να βρίσκεται σε ένα μέρος, ενώ το drone να κάνει τη δουλειά του σε άλλο μέρος, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την υποστήριξη συστημάτων ασφάλειας και επιτήρησης. 

Σήμερα, όλα τα drones λειτουργούν σε βάση “node-to-node” - ένας ελεγκτής συνδέεται σε ένα drone - αλλά αυτό θα αλλάξει και το 2018. Η εισαγωγή των δικτύων MESH θα επιτρέψει στα drones να συνδεθούν ταυτόχρονα στο ίδιο κέντρο ελέγχου και να διασυνδεθούν μεταξύ τους, επιτρέποντας σε μεμονωμένα drones να "μιλάνε", να ανταλλάσσουν δεδομένα και να εξομαλύνουν τη δραστηριότητα. 

Αυτή τη στιγμή, τα drones είναι ως επί το πλείστων "ιπτάμενες κάμερες" που συλλέγουν δεδομένα. Το drone επιστρέφει από την αποστολή συλλογής δεδομένων και στη συνέχεια ένας φορέας εκμετάλλευσης αναλύει το βίντεο. Το 2018, θα δούμε ισχυρότερη ισχύ επεξεργασίας που θα επιτρέψει στα drones να καταστούν «έξυπνοι αισθητήρες» για να αναλύσουν δεδομένα σχετικά με το περιβάλλον και την αποστολή σε πραγματικό χρόνο, αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης κατεύθυνσης. 

Όλα αυτά θα κορυφωθούν με την καθιέρωση τεχνολογίας σμήνους . 

2. Μαζική υιοθέτηση από τις υπηρεσίες ασφάλειας και έκτακτης ανάγκης 

Με βάση τα όσα έχουμε παρατηρήσει στην αγορά τα τελευταία δύο χρόνια, η επιβολή του νόμου & η ασφάλεια θα επηρεαστούν σημαντικά από τα drones. 

Τα νεότερα εμπορικά drones θα προσφέρουν μεγαλύτερους χρόνους πτήσης, βαρύτερα ωφέλιμα φορτία και ασφαλή ολοκληρωμένα συστήματα, επιτρέποντας στους επαγγελματίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης να χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη πιο αποτελεσματικά - εξοικονομώντας χρήματα, χρόνο και ακόμη και ζωές. 

Τελικά, τα νέα drones θα αποτελέσουν τα καθημερινά εργαλεία για χρήση από τα πυροσβεστικά τμήματα, τις αστυνομικές δυνάμεις, την ασφάλεια των συνόρων. 

Οι εταιρίες ασφαλείας θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν πλήρως τα drones στα πιο ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας, τα οποία θα μπορούν να περιλαμβάνουν συστήματα έξυπνης περίφραξης, κάμερες ασφαλείας και αισθητήρες.Και η πλήρης ολοκλήρωση επιτρέπει σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία να ελέγχονται από το ίδιο κέντρο ελέγχου. 

3. Οι κανονισμοί θα αλλάξουν 

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, δημιουργώντας drones με μεγαλύτερες δυνατότητες και αυξάνοντας τις λειτουργίες BVLOS (εκμετάλλευση του αεροσκάφους από απομακρυσμένη θέση), οι ρυθμίσεις θα αλλάξουν υπέρ των επαγγελματικών drones. Οι εν λόγω κανονισμοί θα αντιμετωπίσουν επίσης πραγματικές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή, την προστασία και την εθνική ασφάλεια. 

Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε αυτή τη μετατόπιση μετά από αναφορές για καρτέλ που χρησιμοποιούν καταναλωτικά drones για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή την χρήση drones για επιθέσεις από τρομοκρατικές ομάδες.

Έτσι λοιπόν για τον εμπορικό τομέα, οι προγραμματιστές θα είναι υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανονισμών για τα drones καταναλωτών, καθώς θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για επαγγελματική χρήση drone. 

4. Το επιχειρηματικό μοντέλο των drones θα μεταβληθεί 

Όλοι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο το λογισμικό-ως-υπηρεσία (SaaS) άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε εφαρμογές και άλλους τύπους λογισμικού. Αυτό το νέο επιχειρησιακό μοντέλο, που ενεργοποιήθηκε χάρη στην καινοτομία στον τομέα του cloud computing και της φιλοξενίας, άλλαξε εντελώς το επιχειρηματικό μοντέλο των εταιρειών λογισμικού. Λοιπόν, το 2018 θα δούμε την εισαγωγή του DaaS - Drones-as-a-Service. 

Καθώς η τεχνολογία προχωρά για να καταστήσει τα drones πιο φιλικά προς το χρήστη και οικονομικά προσιτά, οι οργανισμοί θα μεταφέρουν τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές αναλόγως. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται προς πλήρως αυτόνομες λύσεις UAV, θα καταργηθεί η ανάγκη για ανθρώπινους χειριστές και θα επιτρέψει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στο Drones-as-a-Service. 

Οι συγκεκριμένοι κλάδοι που δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα αποκλειστικό τμήμα "drone" θα χρησιμοποιούν μισθωμένα drones, τα οποία στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στα δικά τους κλειστά συστήματα, σύμφωνα με την εφαρμογή που χρειάζονται, επιτρέποντάς τους να εξάγουν την αξία από τα δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να λειτουργούν ή να διατηρούν τα ίδια τα drones! 

Αυτά τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα θα ανοίξουν τελικά τη βιομηχανία σε περισσότερους ενδιαφερόμενους, επιτρέποντας σε νέους παίκτες να μπουν στο παιχνίδι, αναπτύσσοντας νέες περιπτώσεις χρήσης για αυτόνομα αεροσκάφη. 

Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν εντελώς τον εμπορικό χώρο των drones. Το 2018 είναι το έτος που θα το δούμε να συμβαίνει. 

Οι δυνατότητες θα αυξηθούν καθώς η σύνθετη αεροναυτική τεχνολογία απλοποιείται σε προσβάσιμα και εύκολα ενσωματωμένα προϊόντα. Εν τω μεταξύ, θα επεκταθεί η αντίληψη ότι οι αυτόνομες πλατφόρμες μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις πολλών εφαρμογών σε πολλές βιομηχανίες. 
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.