Διάσωση κολυμβητών από drone στην Αυστραλία - Video

Η εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου, που έγινε για πρώτη φορά, θα μπορούσε να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωέςΜη επανδρωμένο αεροσκάφος διέσωσε δύο κολυμβητές σε παραλία της Αυστραλίας, σε μια παγκόσμια πρωτιά για τη γρήγορα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η διάσωση έγινε ενώ οι διασώστες στην παραλία Lennox Head, σημείο δημοφιλές μεταξύ των σέρφερ νότια του Μπρισμπέιν, προετοιμάζονταν για εκπαιδευτική άσκηση στη χρήση drone για τη διάσωση κολυμβητών.

Η εκπαίδευση τελικά μετατράπηκε σε πραγματική διάσωση όταν κάποιος παρατήρησε δύο άνδρες να κολυμπούν εκτός των ορίων ασφαλείας και να κινδυνεύουν από τα κύματα τα οποία έφταναν σε ύψος τα τρία μέτρα, επεσήμανε η τοπική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Οι ναυαγοσώστες απογείωσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το οδήγησαν προς τους κολυμβητές. Έριξαν ένα «σωσίβιο» στο νερό, το οποίο άρπαξαν οι κολυμβητές και με τη βοήθειά του κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.
«Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση κολυμβητών ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια συσκευή επίπλευσης», σχολίασε ο Τζον Μπαριλάρο, αντιπρόεδρος της πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η διάσωση διήρκησε μόλις 70 δευτερόλεπτα και οι κολυμβητές, αν και εξουθενωμένοι, ήταν καλά στην υγεία τους.

Από την αρχή του 2017 έως τις 30 Ιουνίου 291 άνθρωποι πνίγηκαν στην Αυστραλία, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Δείτε τη θεαματική διάσωση

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.