Μεταγωγικό drone από τη BoeingΗ Boeing προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού, μη επανδρωμένου VTOL (vertical-takeoff-and-landing) μεταγωγικού αεροσκάφους, ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 500 λίβρες (περίπου 226 κιλά) για πιθανές εφαρμογές μεταφορών φορτίων και επιμελητείας (logistics).


«Αυτό το ιπτάμενο cargo αεροσκάφος αντιπροσωπεύει άλλο ένα μεγάλο βήμα στην στρατηγική eVTOL της Boeing» τόνισε ο Greg Hyslop, chief technology officer της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πραγματικά τα αεροπορικά ταξίδια και τις αερομεταφορές».

Το πρωτότυπο CAV (cargo air vehicle) σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών από μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών από όλη την εταιρεία. Πραγματοποίησε με επιτυχία τις αρχικές πτητικές δοκιμές στο Collaborative Autonomous Systems Laboratory της Boeing Research & Technology στο Μιζούρι και θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές με σκοπό την «ωρίμανση» των δομικών στοιχείων της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, για μελλοντικές εφαρμογές. Της ανάπτυξής του ηγήθηκε η Boeing HorizonX.

«Το νέο πρωτότυπο CAV μας εξελίσσει τις υπάρχουσες δυνατότητες αυτόνομων συστημάτων της Boeing και παρουσιάζει νέες πιθανότητες για αυτόνομη παράδοση φορτίων, logistics και άλλες εφαρμογές μεταφορών» είπε ο Στίβεν Νόρντλουντ, αντιπρόεδρος της Boeing HorizonX.

Το σκάφος κινείται χάρη σε ένα φιλικό περιβάλλον σύστημα ηλεκτρικής προώθησης, και διαθέτει οκτώ αντίστροφα περιστρεφόμενους έλικες, που επιτρέπουν κάθετη πτήση. Έχει μήκος 4,57 μέτρα, πλάτος 5,49 και ύψος 1,22, ενώ το βάρος του είναι 339 κιλά.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.