Τα drones της DJI κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ;Πριν από μερικά χρόνια, η (κινεζική) Huawei κατηγορήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ότι κατασκεύαζε κινητά, που κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας, ισχυρισμός τον οποίο η εταιρεία έχει αρνηθεί εδώ και καιρό.

Πέρσι, στο στόχαστρο μπήκε η επίσης κινέζικη ZTE, η οποία κατηγορήθηκε για τον ίδιο λόγο με αποτέλεσμα να υποστεί εμπορικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, φέτος φαίνεται πως παίρνει σειρά η κινέζικη κατασκευάστρια drones, DJI, η οποία κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ότι κάνει το ίδιο με τις δυο παραπάνω εταιρείες.

Σε ένα σημείωμα, το οποίο πήρε στα χέρια της η εφημερίδα και το οποίο προέκυψε τον Αύγουστο, αναφέρεται ότι η DJI συνέλλεγε πληροφορίες από drones στις ΗΠΑ, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευε στην κυβέρνηση της Κίνας.

Αναφέρεται επίσης ότι η DJI είχε στόχο τον στρατό, την αστυνομία και τους κατασκευαστές υποδομών, τομείς που θα βοηθούσαν την Κίνα να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει καλύτερες φυσικές και cyber επιθέσεις, αν φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο.

Η DJI αρνείται φυσικά τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους ως “σαφώς ψευδείς και παραπλανητικούς”. Από την άλλη, οι ΗΠΑ (αν και έχουν τις πληροφορίες από τον Αύγουστο) δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιον περιορισμό ως προς την DJI και εμείς κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις για το αν αληθεύει το δημοσίευμα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.