Τα drone στην υπηρεσία των ελαιώνωνΗ τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του παραγωγού και να τον βοηθήσει να ελέγξει καλύτερα και με περισσότερη ακρίβεια τον ελαιώνα ή το χωράφι του και να επέμβει με ακρίβεια όπου και όποτε χρειάζεται, εξοικονομώντας πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Σε συνέντευξή τους στην ισπανική ελαιοκομική σελίδα revistaalmazara.com, οι υπεύθυνοι της ισπανικής επιχείρησης MC Biodrone με έδρα τη Jaén, εξηγούν τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία των drones βοηθά στην διατήρηση ενός υγιούς ελαιώνα προς όφελος, φυσικά, του παραγωγού.

Τα drones που μπορούν να διεξάγουν πτήσεις πάνω από το χωράφι, είναι ικανά να εξοπλιστούν με ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι με ακρίβεια συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον ελαιώνα. Αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια μεταφράζονται κατάλληλα, ώστε να καταρτιστούν δείκτες βλάστησης, να δημιουργηθούν χάρτες που θα εντοπίζουν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, να βελτιωθεί το σύστημα άρδευσης, εντοπισμός ζωνών με χαμηλή παραγωγικότητα στον ελαιώνα, να διευκολυνθούν τοπογραφικές και άλλες εργασίες που πρέπει να κάνει ο παραγωγός.
Ο ελαιώνας χαρτογραφείται και στη συνέχεια χωρίζεται σε ζώνες ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αυτό διευκολύνει τους παραγωγούς, ώστε να επέμβουν όχι μόνο τη στιγμή που χρειάζεται, αλλά και ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου τρόπου δουλειάς είναι πολλαπλά: εξοικονόμηση και ορθολογικότερη χρήση των λιπασμάτων και των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και βελτιστοποίηση της άρδευσης. Ο παραγωγός έχει μεγαλύτερο έλεγχο και την επιλογή να εφαρμόσει διαφοροποιημένες πρακτικές σε περιοχές της καλλιέργειάς του που έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Επιπλέον, η εξοικονόμηση πόρων, η ορθολογική άρδευση και χρήση φυτοπροστατευτκικών προϊόντων και λιπασμάτων κάνουν την καλλιέργεια φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Τελικός κερδισμένος από εφαρμογή της τεχνολογικής εξέλιξης στην καλλιέργεια είναι ο παραγωγός, αφού μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, αυξάνοντας το κέρδος του.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.