Ευρεσιτεχνεία της Amazon για ελεγχόμενη αυτοκαταστροφή drone σε περίπτωση προβλήματος ή βλάβηςΤο τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amazon είναι πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό. Είναι αναπόφευκτο τα drone της Amazon κατά την παράδοση εμπορευμάτων κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν προβλήματα, είτε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, είτε εξαιτίας δυσλειτουργίας είτε λόγω παρεμβολών. Το ερώτημα λοιπόν είναι ο περιορισμός των ζημιών και των ατυχημάτων κατά την πτώση.

Η ιδέα ότι στην περίπτωση πτώσης το drone μπορεί να αποσυντεθεί με ασφάλεια σε πολλαπλά και ελαφρύτερα κομμάτια είναι ενδιαφέρουσα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τίτλο "Άμεσος κατακερματισμός για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs)", περιγράφει πώς ένα drone μπορεί να αποσυναρμολογηθεί στον ουρανό μετά από κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Όταν ανιχνεύεται απώλεια λειτουργίας πτήσης, το UAV μπορεί να εισέλθει σε λειτουργία ακολουθίας κατακερματισμού. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας κατακερματισμού, ένα ή περισσότερα τμήματα ή στοιχεία του UAV μπορούν να απελευθερωθούν. Με αυτόν τον τρόπο, το βάρος, η ταχύτητα και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με το UAV μπορούν να τροποποιηθούν. Ταυτόχρονα, αλλάζουν επίσης η ορμή και η τροχιά του UAV. Η ακολουθία κατακερματισμού είναι προσαρμοσμένη για να τροποποιεί ή να μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο πέφτει το UAV, ούτως ώστε να ελέγχετε η κάθοδος.

Ποιος ξέρει εάν το συγκεκριμένο project θα υλοποιηθεί ή όχι. Αλλά είναι πολύ καλό να βλέπουμε την Amazon να προετοιμάζεται για τα χειρότερα και να σχεδιάζει τενικές που θα περιορίζουν τις συνέπειες.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.