Πώς θα αλλάξουν τα drones τις πόλεις μαςΜπορεί τα ιπτάμενα επιβατικά οχήματα να μην έχουν μπει ακόμη στη ζωή μας, αλλά έχουν μπει τα drones, τα οποία φέρνουν την «επανάσταση» στις υπηρεσίες μεταφορών και παραδόσεων και θα αλλάξουν δραστικά το τοπίο των σύγχρονων πόλεων. Σήμερα, φορτηγάκια από την Amazon και άλλους κολοσσούς στον κλάδο του λιανικού εμπορίου κατακλύζουν τους δρόμους μεταφέροντας μικρά δέματα.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι μόνο πώς τα drones θα διευκολύνουν τη ζωή μας, αλλά και τι αλλαγές θα φέρουν στην αρχιτεκτονική των πόλεων. Καταρχάς, η ζωή μας θα γίνει πιο εύκολη, αφού με τις άμεσες παραδόσεις που «υπόσχονται» τα drones, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα γίνουν πιο ελκυστικές αφού θα γίνονται  γρήγορα χωρίς κόστος, κίνηση και ρύπανση.

Όσον αφορά στις οικιστικές προεκτάσεις των «ιπτάμενων μεταφορών», δύο είναι τα ενδεχόμενα: είτε θα δημιουργηθούν μικρές αποθήκες κατά τόπους, είτε θα κατασκευαστούν ειδικές πλατφόρμες προσγείωσης σε κάθε διαμέρισμα. Ήδη, κτήρια όπως το «56 Leonard» της Herzog & De Meuron στη Νέα Υόρκη και το «MahaNakhon» της Ole Scheeren στην Μπανγκόγκ διαθέτουν ειδικά στοιχεία σχεδίασης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες ανάγκες, οι οποίες θα γίνουν πιο εμφανείς τα επόμενα έτη. Όσον αφορά στους δρόμους, θα δημιουργηθούν ασφαλή σημεία παράδοσης, η πρόσβαση στα οποία λογικά θα πραγματοποιείται μέσω κωδικών. Σε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, μάλιστα, είναι πιθανό θα δημιουργείται μια ενιαία πλατφόρμα διανομής των προϊόντων, που θα έχει τη μορφή μιας μεγαλύτερης αγοράς.

Υπάρχουν όμως αμέτρητες άλλες εφαρμογές για τα drones πέρα ​​από τις υπηρεσίες παράδοσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση δομών όπως οι ανεμογεννήτριες ή για να ελέγξουν το περιβάλλον - από τη διάβρωση των ακτών και την παράκτια διάβρωση έως την αύξηση των υδάτων και τις πλημμύρες. Τα drones θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν ορισμένους ρόλους και συστήματα στις πόλεις μας, όπως κάμερες ταχύτητας και ορισμένες μορφές αστυνόμευσης. Παίζουν επίσης ρόλο στη διερεύνηση των ατυχημάτων και βεβαίως αναπτύσσονται για λόγους ασφάλειας και στρατιωτικής χρήσης .


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.