Η Ισπανία εκπαιδεύει χειριστές drone για ελαιώνεςΗ πρώτη 'φουρνιά' μαθητών του προγράμματος εκπαίδευσης για πιλότους drone της Ένωσης Νέων Αγροτών – παράρτημα Jaén (Asaja-Jaén) ξεκίνησε τις πτήσεις πρακτικής εκπαίδευσης στους ελαιώνες της περιοχής. Οι μαθητές στη συνέχεια θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος επαγγελματία πιλότου, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν σε επαγγελματικό επίπεδο υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας ή να τις αξιοποιούν στις δικές τους καλλιέργειες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών υλοποιήθηκε ύστερα από συμφωνία της Asaja-Jaén με τις εταιρείες Smart Flight και Hemav Training και αποτελείται από μια εβδομάδα online μαθημάτων, μία εβδομάδα μαθημάτων με υποχρεωτική παρουσία και μία εβδομάδα πρακτικής εξάσκησης, η οποία καταλήγει στις εξετάσεις διπλώματος.

Ο διευθυντής και εκπρόσωπος της Asaja-Jaén, κ. Carlos Valero, θυμίζει ότι η τεχνολογία των drones και οι εφαρμογές της βρίσκονται ανάμεσα στα 5 πιο περιζήτητα επαγγέλματα του της επόμενης 7ετίας, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. «Οι ίδιες οι εταιρείες που εκπαιδεύουν τους μαθητές μας έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας, επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού εκπαιδευμένου σε αυτές τις τεχνολογίες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Valero αναγνωρίζει την γεωργία ακρίβειας ως μια μέθοδο εξειδικευμένης ανάλυσης των αναγκών του ελαιώνα και επακριβούς χρήσης των απαραίτητων εφοδίων «και ούτε μιας σταγόνας παραπάνω». «Πρόκειται για μια γεωργία που επιτρέπει εξοικονόμηση κόστους για τους καλλιεργητές και, επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για το περιβάλλον, σε σχέση με την παραδοσιακή γεωργία», τονίζει.

Μετά το τέλος της συγκομιδής της ελιάς, θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι εκπαίδευσης.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.