Το Imperial College έχει αναπτύξει ένα drone που εκτοξεύει ιστούς όπως ο Spider-ManΜια ερευνητική ομάδα από το Εργαστήριο Αεροβιομηχανικής Ρομποτικής της Imperial College δημιούργησε το SpiderMAV drone, το οποίο είναι ικανό να πυροδοτεί σειρές από μαγνητικές ίνες με παρόμοιο τρόπο όπως ο Spider-Man.

Χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα, το drone πυροδοτεί μαγνητικoύς εύκαμπτους ιστούς οι οποίοι στη συνέχεια προσκολλώνται σε μια μαγνητική επιφάνεια. Το drone ρίχνει μια σειρά από αυτούς τους για σταθεροποίηση, τρεις από το πλάι του όπλου και ένα από την κάθετη πλευρά

που έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει στη συνέχεια τη δική του σταθερότητα, για παράδειγμα, σε συνθήκες ανέμου. 

Επιπλέον οι ιστοί δίνουν την δυνατότητα στο drone να μειώσει στο ελάχιστο την ενέργεια και την  ισχύ του κινητήρα ενώ αιωρείται, ή να κλείσει τελείως τους κινητήρες και να παρατείνει την αποστολή του ακόμη περισσότερο.

Θεωρητικά, αυτό θα επιτρέψει στα αεροσκάφη να επεκτείνουν τις αποστολές επιτήρησης, τους παρέχει τη δυνατότητα να παραμείνουν πιο σταθερά ή να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των αποστολών υποστήριξης διάσωσης. όπως και μετά από πρόσφατα γεγονότα τυφώνων , ή μπορεί να διευκολύνει πιο σταθερό footage από το drone.
Επί του παρόντος, το τροποποιημένο DJI Matrice από το Imperial College είναι σε πρώιμο στάδιο, καθώς το drone δεν μπορεί να αποσυνδεθεί αφού ρίξει τους ιστούς σταθεροποίησης. Ως εκ τούτου, το drone θα πρέπει να αναπτύξει τη δυνατότητα αποδέσμευσης του ιστού του, μια δυνατότητα που αναμένεται να φτάσει το επόμενο έτος, πριν οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρήσουν ότι είναι βιώσιμο προϊόν για αγορά.

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.