Σύγκρουση αεροπλάνου με drone στον ΚαναδάΕμπορικό αεροπλάνο συγκρούστηκε με ένα μικρό drone (μη επανδρωμένο αεροπλάνο) κοντά στο αεροδρόμιο του Κεμπέκ στις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών της χώρας κ. Μαρκ Γκαρνό.

Λεπτομερέστερα, αεροπλάνο της εταιρίας «Skyjet» που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο χτυπήθηκε, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ζαν Λεσάζ» του Κεμπέκ, κάτι που τελικά έγινε δίχως πρόβλημα.

«Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται σύγκρουση μεταξύ μη επανδρωμένου και εμπορικού αεροσκάφους στον Καναδά. Είμαι πολύ ανακουφισμένος που το εμπορικό δεν υπέστη παρά μικρές ζημιές και προσγειώθηκε με ασφάλεια» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Journal de Québec», το αεροπλάνο, όπου βρίσκονταν 6 επιβάτες και 2 του μέλη πληρώματος, χτυπήθηκε στο δεξί φτερό, ενώ βρισκόταν σε ύψος 450 μέτρων και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Ο υπουργός υπενθύμισε στους χειριστές των drones ότι το να βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κάποιου αεροπλάνου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 25.000 δολάρια Καναδά (περίπου 13.000 ευρώ), με φυλάκιση ή και με τα δύο.

Στη συγκεκριμένη χώρα, τα drones απαγορεύονται σε ύψος μεγαλύτερο των 90 μέτρων και σε ακτίνα μικρότερη των 5,5 χιλιομέτρων γύρω από τ΄ αεροδρόμια. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει στο υπουργείο Μεταφορών 1.596 καταγγελίες για παράτυπες πτήσεις drones και οι 131 από αυτές τις περιπτώσεις ήταν «ανησυχητικές για την ασφάλεια των αερομεταφορών», είπε ο κ. Γκαρνό.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.