Η Boeing εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομων drone AuroraΤην εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας.

Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.

Μάλιστα, η εταιρεία εργάζεται σε αυτή της την ιδέα περίπου τρεις δεκαετίες (από το 1989) ενώ έχει συνεργαστεί και με την Uber για το πρότζεκτ ιπτάμενων ταξί.Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας είναι η βελτιστοποίηση στρατιωτικών αεροσκαφών και ήδη στο ενεργητικό της μετρά συμβόλαια με τις NASA και DARPA.

Σίγουρα όμως η Boeing την πρόσεξε όταν κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του σκάφους VTOL X-Plane, την οποία διεκδικούσαν και οι Boeing και Lockheed Martin.Το εν λόγω όχημα υπόσχεται ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 700 χιλιόμετρα την ώρα πιο αποτελεσματικά.

Η συμφωνία από τη μία θα ωφελήσει την Boeing, η οποία θα μπορεί να ενισχύσει το VTOL X-Plane κι από την άλλη η Aurora θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Boeing.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η Boeing εποφθαλμιά και τα ιπτάμενα ταξί.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.