Game of... Drones: Η διαδικασία της Allianz για υποψήφιους ασφαλιστές dronesΠοιος λέει ότι η εργασία και το παιχνίδι δεν μπορούν να συνδυαστούν; Στην πραγματικότητα, μπορούν να συνδυαστούν ακόμη και πριν αρχίσετε να εργάζεστε, υποστηρίζει η Allianz, η οποία προσφέρει στους αιτούντες εργασία τη δυνατότητα να μάθουν σε ποιο βαθμό έχουν τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που ψάχνει να βρει η εταιρία στους μελλοντικούς της εργαζόμενους.

Με τη βοήθεια ενός διασκεδαστικού, διαδραστικού εργαλείου, η Allianz εισάγει τους αιτούντες εργασία σε αυτές τις αξίες, μέσω ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους νέους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου - την ασφάλιση drones.

Ειδικότερα, το εργαλείο θέτει στους πιθανούς υποψηφίους μια σειρά ερωτήσεων που εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζαν την πρόκληση της ανάπτυξης ενός νέου ασφαλιστικού προϊόντος για την ασφάλιση drones. Κάθε ερώτηση συνδέεται τουλάχιστον με μία από τις τέσσερις αξίες της Allianz που αφορούν τα "χαρακτηριστικά των ανθρώπων της": την επιχειρηματικότητα, την εμπιστοσύνη, την αριστεία όσο αφορά τους πελάτες και την αγορά και την συνεργατική ηγεσία.

"Δεν υπάρχουν λανθασμένες απαντήσεις", λέει η Nadja Gruber από την ομάδα Global People Attraction. "Το εργαλείο εντοπίζει απλώς τα χαρακτηριστικά του κάθε υποψήφιου και στη συνέχεια του επιτρέπει να διερευνήσει το κατά πόσο το προσωπικό του προφίλ σχετίζεται με την κουλτούρα της Allianz". Στο τέλος του παιχνιδιού, οι χρήστες καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Allianz Careers, η οποία περιέχει αναλυτικά τα προσόντα που αναζητά η Allianz στους υποψήφιους εργαζόμενους.


Το παιχνίδι

Κάθε ένα από τα τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων της Allianz αντιπροσωπεύεται από ένα drone. Καθώς ο χρήστης απαντάει τις ερωτήσεις, τα drones κάνουν αγώνα ταχύτητας. Κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει μια απάντηση, τα drones αλλάζουν θέση. Μεταξύ των ερωτήσεων παίζουν βίντεο από το "Drone Racing League" (αγώνες ταχύτητας για drones), τα οποία βάζουν τους χρήστες στη θέση του πιλότου. Το drone που θα τερματίσει πρώτο είναι αυτό που αντανακλά το επικρατές χαρακτηριστικό του χρήστη.

"Η Άνοδος των Drones (The Rise of Drones) δεν είναι ένα ακαδημαϊκό ψυχολογικό τεστ", λέει η Gruber. "Είναι μάλλον ένας ελκυστικός τρόπος να κατανοήσει κάποιος τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Allianz και το νόημά τους - ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ακούσει ποτέ για αυτούς τους πυλώνες της Allianz".

Η Angelika Inglsperger, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, εξηγεί ότι η Allianz αποφάσισε να μην εφαρμόσει ένα "εργαλείο αντιστοίχισης", μια κοινή πρακτική όπου οι υποψήφιοι διερευνούν εάν ταιριάζουν στις ανάγκες μιας επιχείρησης. "Η πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν τι σημαίνουν πραγματικά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Allianz για αυτούς και να ταυτιστούν με την κουλτούρα της εταιρίας".

Γιατί drones;

H Allianz χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να "επικοινωνήσει" πιο εύκολα με τους χρήστες. Όπως αναφέρει η εταιρία, η χρήση των drones, τα οποία τον τελευταίο καιρό αποτελούν καυτό θέμα, είναι ένας καλός τρόπος να τονίσει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην τάση και τις εργασίες της επιχείρησης. "Θεωρούμε ότι είμαστε ένας ελκυστικός εργοδότης που αγκαλιάζει την καινοτομία, την επιχειρηματική σκέψη και καλωσορίζει τους ανθρώπους με μια νοοτροπία που στηρίζεται στην συνεργασία και την εμπιστοσύνη", λέει ο Inglsperger.

"Χρήστες ανέφεραν ότι το παιχνίδι "άλλαξε την εικόνα που είχαν για την Allianz", ότι "δεν το περίμεναν αυτό από την Allianz" και ότι "τους άρεσε το παιχνίδι"", προσθέτει ο Gruber. "Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το εργαλείο μπορεί να προκαλέσει θετικές σκέψεις για την Allianz ως εργοδότη".

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.