Η χρήση των drones σε εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλει στην μείωση των ατυχημάτωνΜία από τις πιο επικίνδυνες θέσεις εργασίας στην Αμερική είναι η συντήρηση των γραμμών ισχύος.

Για τις εταιρείες που διατηρούν ενεργειακές υποδομές, οι τραυματισμοί στο χώρο εργασίας αποτελούν σοβαρή ανησυχία. Η Υπηρεσία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (OSHA) κατέγραψε πέρυσι 35 θανάτους από εργαζόμενους που υπέστησαν ηλεκτροπληξία ενώ εργαζόντουσαν σε ή κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια και πάνω από 300 σκοτώθηκαν λόγω πτώσης.

Τώρα η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας AES Corp., με έδρα το Arlington των ΗΠΑ χρησιμοποιεί εξελιγμένα drones για την παρακολούθηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας απαλλάσοντας έτσι τους εργαζόμενους να ανεβαίνουν πάνω στους πύργους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αντί να στέλνουν ανθρώπους να ελέγχουν γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ή να εργάζονται πάνω σε σκαλωσιές, η AES χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο drones για να τραβήξει κοντινά βίντεο όπου με ασφάλεια θα τα παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή.

"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για να μειώσουμε το χρόνο που οι άνθρωποι μας βρίσκονται σε ορισμένες επικίνδυνες συνθήκες εργασίας", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της AES και Chief Technology Officer Chris Shelton. "Πολλές φορές αυτό συσχετίζεται με τη βελτίωση των επιχειρηματικών επιδόσεων επίσης."

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.