Τα drones πολύτιμα εργαλεία για τον σύγχρονο αγρότηΤα drones έχουν εξελιχθεί σημαντικά και πλέον χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλούς τομείς. Στιβαρά, έξυπνα και γεμάτα hi-tech χαρακτηριστικά τα γεωργικά drones έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζωή ενός αγρότη πιο εύκολη και έχουν αρχίσει και εισχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στον αγροτικό τομέα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα drones έχουν θετική επίδραση στην γεωργική βιομηχανία.

Η γεωργία είναι πραγματικά μια επίπονη και κοπιαστική εργασία, οπότε η εφεύρεση του κάτι που μπορεί να βοηθήσει να ελαφρύνει το φόρτο εργασίας θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες στην αγροτική κοινότητα. Τα Γεωργικά drone μπορούν να βοηθήσουν με το φόρτο εργασίας, αλλά μπορούν και να αυξήσουν την απόδοση ενός αγροκτήματος.

Η εξασφάλιση της υγείας των καλλιεργειών είναι και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για κάθε αγρότη, εδώ έρχεται το drone και αλλάζει τον τρόπο με την κάμερα του.

Ένα drone μπορεί να μετρήσει την υγεία των καλλιεργειών αποτυπώνοντας τις αλλαγές στο ορατό και εγγύς υπέρυθρο φως που ανακλάται από τις καλλιέργειες. Ανάλογα με το πόσο υγιή είναι τα φυτά αντανακλούν διαφορετικές ποσότητες ορατού πρασίνου και εγγύς υπέρυθρου φωτός.

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά ένα drone μπορεί να προσφέρει θέα στο αγρόκτημα που ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει δει ποτέ πριν, εκτός από την πανοραμική θέα, αλλά και την καταγραφή σε HD, ο αγρότης μπορεί να μέσα από το υψηλής ποιότητας υλικό να εντοπίσει που χρειάζεται να επέμβει και να διορθώσει τυχόν ατέλειες επίσης μπορεί να δει τυχόν προβλήματα που δεν είναι ορατά από το έδαφος όπως παράσιτα και μύκητες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ένα drone είναι η υπέρυθρη κάμερα. Σε συνδυασμό με τις κανονικές εικόνες μπορούν να αναδείξουν τυχόν διαφορές μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών φυτών που δεν είναι πάντα ορατά με γυμνό μάτι. Εκτός από την υπέρυθρη κάμερα υπάρχουν και ειδικές κάμερες που μπορούν να μετρήσουν τον δείκτη βλάστησης NDVI μιας καλλιέργειας, δίνοντας μια απίστευτα ακριβή και λεπτομερή εικόνα της πυκνότητας και της υγείας της βλάστησης. Ορισμένα drone έχουν επίσης την δυνατότητα υπεριώδους ρύθμισης εικόνας πράγμα που σημαίνει ότι ο αγρότης μπορεί να δει το επίπεδο δυσφορίας στα φυτά.

Χαρτογράφηση με drone


Δουλεύοντας με την λειτουργία του αυτόματου πιλότου, αφού το ίχνος πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έχει χαραχθεί μπορεί να αφεθεί στην εργασία του, την οποία θα κάνει αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Οι χάρτες μπορούν να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη αγροκτήματος ποιες είναι οι ανάγκες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, όπως η αύξηση ή μείωση της εξάπλωσης του αζώτου σε ανθυγιεινά σημεία κλπ. Η χαρτογράφηση με drone έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την παραγωγικότητα ενός αγροκτήματος και να διασφαλίσει την ποιότητα και την υγιή καλλιέργεια.


Όλα αυτά γίνονται ευκολότερα χάρη στην εφαρμογή Drone Deploy, διαθέσιμη για iPhone και Android, παρέχεται δωρεάν και είναι εύκολη στη χρήση, η εφαρμογή συλλαμβάνει δεδομένα χρήσιμα στις ανάγκες αγρότη και περιλαμβάνει 3D modeling και υψηλής ποιότητας διαδραστικούς χάρτες, επίσης είναι πλήρως συμβατή με αρκετά μοντέλα drones της αγοράς και επιτρέπει στο χρήστη να πετάξει αυτόνομα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Source: droneblog
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.