Παραδόσεις αίματος στα νοσοκομεία με drones σχεδίασε η MatternetΗ εταιρία Matternet είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έλαβε άδεια για την πτητική λειτουργία μεταφοράς αίματος και άλλων ιατρικών δειγμάτων σε νοσοκομεία στην Ελβετία. H Matternet αναπτύσσει έναν αυτόνομο σταθμό παράδοσης από τον οποίο απογειώνονται και προσγειώνονται τα drones.

Τα drones θα αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τα νοσοκομεία για τη μεταφορά μικρών συσκευασιών και δειγμάτων ασθενών, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης.

Εγκατεστημένος σε ένα χώρο στάθμευσης ή στη στέγη, ο σταθμός Matternet μπορεί να δέχεται πακέτα μεγέθους παπουτσιών, φορτωμένα από το προσωπικό τα οποία στη συνέχεια θα αποστέλλονται αυτόματα προσαρτημένα σε ένα μηχάνημα με μηχανικό βραχίονα.

Στη συνέχεια το drone θα αναχωρεί από τον σταθμό και θα κατευθύνεται προς τον προορισμό του. Θα μεταδίδει συνεχώς τη θέση του σε όλη την εναέρια κυκλοφορία και θα μπορεί να μεταφέρει φορτία 2 κιλών έως και 12 μίλια.

Κατά την προσγείωση τα drones επικοινωνούν με το σταθμό βάσης που ελέγχει τη διαδικασία προσγείωσης ή διευθετούν την κατάσταση εάν εισέλθουν ταυτόχρονα πολλαπλά drones για να προσγειωθούν.

Ο Σταθμός Matternet καταλαμβάνει ένα μικρό αποτύπωμα περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να εγκατασταθεί σε θέσεις εδάφους ή στον τελευταίο όροφο. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που καθοδηγεί το Matternet M2 Drone σε προσγείωση ακριβείας στην πλατφόρμα του Σταθμού. Μετά την προσγείωση, ο Σταθμός κλειδώνει το drone στη θέση του και ανταλλάσσει αυτόματα την μπαταρία και το ωφέλιμο φορτίο. Ο χρήστης μπορεί να στείλει ένα πακέτο σε μια άλλη θέση απλά σαρώντας το στο σταθμό Matternet ή να λάβει ένα πακέτο από το σταθμό με τη σάρωση ενός κώδικα QR. 

Δείτε ένα βίντεο της διαδικασίας επαναφόρτωσης και ανεφοδιασμού του σταθμού Matternet Station παρακάτω:Ο διευθύνων σύμβουλος της Matternet κ. Ανδρέας Ραπτόπουλος δήλωσε: "Για τα συτήματα υγειονομικής περίθαλψης, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Matternet σημαίνει ότι τα ιατρικά αντικείμενα μπορούν να παραδοθούν σε οποιαδήποτε νοσοκομειακή μονάδα εντός 30 λεπτών. Αυτό το επίπεδο ταχύτητας και προβλεψιμότητας δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για βελτιωμένη ποιότητα φροντίδας και εξοικονομήσεις λειτουργιών. "


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.