Στόλοι από drones θα καταγράψουν τις ζημιές του Harvey!Την ικανότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών να εκτιμούν ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον ασφαλιστικό κλάδο πρόκειται να ελέγξουν οι ασφαλιστικές των ΗΠΑ καθώς στόλοι από εμπορικά drones είναι έτοιμα να πετάξουν πάνω από τις περιοχές που έπληξε η τροπική καταιγίδα Harvey με σκοπό να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων.

"Ο Harvey είναι μια ευκαιρία να δούμε ποια drones είναι κατάλληλα και ποια είναι απλώς παιχνίδια", δήλωσε ο George Mathew, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kespry, μιας εταιρίας drones με έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνια. "Ο Harvey αποτελέι μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία."

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Harvey σηματοδοτεί τον δεύτερο μεγάλο τυφώνα που πραγματοποιήθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, όπου η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Administration - FAA) χαλάρωσε τους περιορισμούς για τα drones, επιτρέποντας μεγαλύτερη χρήση για κινηματογράφηση, επιθεώρηση εγκαταστάσεων και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει από τότε πιστοποιητικά FAA που τους επιτρέπουν να πιλοτάρουν εμπορικά drones ενώ πάνω από 770.000 drones μπορούν να πετάξουν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Η Allstate Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ασφάλισης περιουσίας στο Τέξας (μετά τη State Farm), αναμένει από τον στόλο της να πραγματοποιήσει χιλιάδες πτήσεις εβδομαδιαίως στις πληγείσες περιοχές μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των απαιτήσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Justin Herndon.

Οι πτήσεις εμπορικών drones έχουν καθυστερήσει, ωστόσο, επειδή η FAA έχει περιορίσει τον εναέριο χώρο μέσα και γύρω από το Χιούστον λόγω των αεροσκαφών διάσωσης. Ο Harvey προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη.

Σύμφωνα με το Reuters, η Farmers Insurance, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία ασφάλισης περιουσίας στο Τέξας και μέρος του Zurich Insurance Group AG, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη Kespry για να αξιολογήσει τη ζημιά σε μια κοινή προσπάθεια με τους διακανονιστές αξιώσεων. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Kespry έχει εξοπλίσει σχεδόν 10 ασφαλιστικές εταιρίες με drones για να ελέγξουν τις περιοχές που καταστράφηκαν από τον Harvey και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διεκπεραίωση των αξιώσεων.

Η Farmers Insurance δήλωσε μάλιστα ότι ένα drone θα μπορούσε να ρυθμίσει σε μια ώρα τις απαιτήσεις για τρεις κατοικίες, όταν αυτή η διαδικασία απαιτεί μία μέρα χωρίς τη χρήση drone.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.