Με υπερσύγχρονο drone κατά της εγκληματικότητας η αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας


Η Αστυνομία των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας αποκάλυψε σήμερα το πιο πρόσφατο κομμάτι εξοπλισμού στον αγώνα της κατά του εγκλήματος – ένα υψηλής τεχνολογίας μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Η κορυφαίας εμβέλειας μηχανή , η οποία έχει και δυνατότητες νυχτερινής όρασης και μπορεί να καλύψει απόσταση επτά χιλιομέτρων από τον χειριστή, θα ενισχύσει την ικανότητα της αστυνομίας να καλύψει περιοχές στις οποίες έχει αποδειχθεί ότι ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο παρελθόν.

Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την Ομάδα Δράσης κατά της Εγκληματικότητας η οποία είναι αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της παράνομης παγίδευσης πουλιών λόγω της καθαρότατης εικόνας που μπορεί να παράγει από μεγάλο ύψος με μέγιστη ταχύτητα να ξεπερνά τα 50 μίλια την ώρα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Ανώτερος Αστυνόμος Jon Ward, απεκάλυψε τον ενθουσιασμό του που είναι σε θέση να παρουσιάσει το καινούριο drone στο οπλοστάσιο του εξοπλισμού καταπολέμησης εγκλημάτων της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

Εξήγησε ότι : “Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων δεσμεύεται απόλυτα να στοχεύει οποιονδήποτε εμπλέκεται σε παράνομη παγίδευση πουλιών και θα χρησιμοποιήσει όλες τις νόμιμες μεθόδους για να το πετύχει.’’ “Keeping Our Communities Safe”

“Σαν μέρος της στρατηγικής για στόχευση αυτών των εγκληματιών, έχουμε αγοράσει ένα drone το οποίο θα μας επιτρέψει να δουλεύουμε τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και κατά τη διάρκεια της μέρας, να συλλέγουμε στοιχεία και να τα χρησιμοποιούμε για να εργαζόμαστε με αστυνομικούς στο έδαφος για να στοχεύουμε άτομα τα οποία εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες. ”

Επιπρόσθετα με τη χρήση του drone, η αστυνομία για ακόμα μία φορά θα χρησιμοποιεί ευρέως συγκαλυμμένες στατικές κάμερες σε όλη την επικράτεια των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων, μία μέθοδος που έχει αποδειχτεί πολύ επιτυχής τους τελευταίους μήνες οδηγώντας στη δίωξη των παγιδευτών πουλιών.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής συνέχισε λέγοντας : “Έχουμε δει πρόσφατα κάποιες σημαντικές ποινές οι οποίες έχουν επιβληθεί από τα δικαστήρια και η χρήση αυτών των τεχνικών είναι στενά ελεγχόμενη και κατόπιν πληροφοριών θα στοχεύει τους εγκληματίες.
Και για καθησυχασμό μελών του κοινού που ίσως να αισθάνονται φοβισμένοι λόγω της χρήσης της τεχνολογίας του drone, ήταν γρήγορος στο να τους κατευνάσει.

Είπε: “Τα αθώα μέλη του κοινού δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας και επιπλέον, θα χρησιμοποιούμε το drone όχι μόνο για την παγίδευση, αλλά και για άλλες επιχειρήσεις για να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του κοινού.”

Και σαν μια τελευταία προειδοποιητική βολή προς τους εν δυνάμει εγκληματίες, είπε: “το μήνυμά μου προς οιονδήποτε σκέφτεται να προβεί σε εγκληματικές ενέργειες και πιο συγκεκριμένα στην παγίδευση πουλιών, είναι να έχετε υπ’ όψιν ότι θα είμαστε έξω και τη μέρα και τη νύχτα για να σας πιάσουμε.”
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.