Ο ΟΗΕ σχεδιάζει data base για dronesΟ ΟΗΕ και συγκεκριμένα ο οργανισμός International Civil Aviation Organization (ICAO) σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο φορέα στον οποίο θα καταχωρούνται όλα τα ιδιωτικά και μη drones. Η δημιουργία αυτής της κοινής βάσης δεδομένων, λένε οι υποστηρικτές, ότι θα αποφέρει μεγαλύτερη ευκολία και οργάνωση από τις μέχρι τώρα μεμονωμένες βάσεις δεδομένων των εκάστοτε κρατών.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων να έχουν αρνητική στάση απέναντι στα σχέδια του ΟΗΕ, αφού στις ΗΠΑ, κατάφεραν να νικήσουν σε δίκη ενάντια στον οργανισμό FAA (Federal Aviation Administration) που ήθελε τους κατόχους drone να εγγραφούν σε ειδική λίστα. Το δικαστήριο έκρινε τα σχέδια του FAA ως μη αποδεκτά, ενώ τόνισε πως τα ερασιτεχνικά και μη επαγγελματικά drones θεωρούνται προϊόντα μοντελισμού.

Είναι πιθανό πως ο ΟΗΕ θα διεξάγει μόνος του την σύσταση αυτής της βάσης δεδομένων διότι μέχρι τώρα καμία τρίτη υπηρεσία δεν έλαβε εντολή να κάνει κάτι τέτοιο. Βάσει πηγών του Reuters, η κίνηση αυτή γίνεται περισσότερο για τον καλύτερο έλεγχο των όλο και αυξανόμενων σε αριθμό drones και ενδέχεται να δημιουργηθεί νέα νομοθεσία περί αυτών όπως έχουν κάνει άλλοι κρατικοί οργανισμοί ανα τον κόσμο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.