Η WALMART σχεδιάζει πτήσεις drones εντός των καταστημάτων της για την εξυπηρέτηση των πελατών


Πρόσφατα εγκρίθηκε στις Η.Π.Α. πατέντα της αλυσίδας καταστημάτων Walmart, η οποία αφορούσε την πτήση drones εντός των γιγάντιων καταστημάτων της για την αστραπιαία μεταφορά προϊόντων μεταξύ διαφορετικών τμημάτων. Ο αμερικανικός κολοσσός υποστηρίζει ότι η «ιπτάμενη» υπηρεσία θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την καταναλωτική εμπειρία των πελατών, γλιτώνοντάς τους από κουραστικές διαδρομές εντός των αχανών χώρων των πολυκαταστημάτων της κατά την αναζήτηση του επιθυμητού προϊόντος.


H διαδικασία θα ξεκινάει αρχικά από το αίτημα του πελάτη το οποίο στη συνέχεια θα αποστέλλεται στον υπάλληλο του αρμόδιου τμήματος μέσω μιας οθόνης ή μέσω γραπτού μηνύματος. Εκείνος θα αναλαμβάνει με τη σειρά του να εντοπίσει το επιθυμητό προϊόν και στη συνέχεια να το στείλει από... αέρος στον αποδέκτη του με τη βοήθεια ενός drone.

Ως γνωστόν, η Amazon ήταν εκείνη η οποία οραματίστηκε πρώτη τη χρήση drones για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τις αποθήκες της απευθείας στην πόρτα του καταναλωτή. Ωστόσο το σχέδιο της Walmart ξεφεύγει από τη συγκεκριμένη λογική, καθώς ενσωματώνει τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα στο ευρύτερο πλάνο της για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών εντός των καταστημάτων της.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.