Νέα UAV τύπου LUNA NG για τη Bundeswehr [Video]


Την ανάθεση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης σε υπηρεσία (BAAINBw) σύμβασης – πλαίσιο ύψους 63 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του μη επανδρωμένου αεροχήματος αναγνώρισης LUNA NG (Luftgestützte Unbemannte Nahaufklärungsausstattung Next Generation), ανακοίνωσε η κατασκευάστρια γερμανική εταιρία EMT.


Ειδικότερα η σύμβαση αφορά την παραγωγή, πιστοποίηση και παράδοση τριών επιχειρησιακών συστημάτων και ενός εκπαιδευτικού συστήματος μέχρι το 2020 και περιλαμβάνει δικαίωμα προαίρεσης (option) για επιπλέον εννέα συστήματα.

Στην τυπική του μορφή ένα σύστημα LUNA NG περιλαμβάνει πέντε αεροχήματα, δύο επίγειους σταθμούς ελέγχου εντός θωρακισμένων εμπορευματοκιβωτίων, εξοπλισμό συντήρησης και επισκευής, δύο εκτοξευτές και δύο συστήματα ανάκτησης και περισυλλογής.

Σε γερμανική υπηρεσία το LUNA NG θα αντικαταστήσει τα χρησιμοποιούμενα σήμερα αεροχήματα αναγνώρισης LUNA (παρουσιάζεται στο συνημμένο βίντεο) και πρόσκτησης στόχων KZO (Kleinfluggerät für Zielortung).Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.