Allianz: Ασφάλιση pay-as-you-fly για dronesΗγέτιδες εταιρείες στο χώρο της ασφάλισης δημιουργούν ακόμα πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους. Έτσι μετά από το pay-as-you-drive στα συμβόλαια αυτοκινήτου ήρθε και το pay-as-you-fly στα συμβόλαια για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το πρώτο πρόγραμμα θα λανσαριστεί από την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) στη Μεγάλη Βρετανία που συνεργάζεται με την Insurtech Flock.

Η Allianz με τη βοήθεια της νεοφυούς επιχείρησης και της τεχνολογίας δημιούργησε ασφάλιση drone με βάση μία εφαρμογή που μετράει τη χρήση, τις αποστάσεις δηλαδή που διανύουν τα αεροσκάφη.

“Οι πιλότοι θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι για τον χρόνο πτήσης τους, εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής – σύμφωνα με την Allianz AGCS. Η εφαρμογή “Cover Flock” χρησιμοποιεί μεγάλα δεδομένα για να παρέχει στους πιλότους σημαντικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο έδαφος, ποιες οι καιρικές συνθήκες και εάν είναι περιορισμένος ο εναέριος χώρος – όλα είναι σχεδιασμένα για να μειώσουν τον κίνδυνο και να βελτιώσουν την ασφάλεια των πτήσεων, δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Insurancejournal παρόλο που το προϊόν δεν θα είναι διαθέσιμο παρά μετά από αρκετούς μήνες, το Flock έχει παράσχει έγκαιρη πρόσβαση σε δοκιμαστές beta, με δυνατότητα εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του.

Η Flock και η Allianz δήλωσαν ότι θα ανακοινώσουν περισσότερα προϊόντα για την αγορά των “μη επανδρωμένων αεροσκαφών” (UAS) τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό κλάδο. “Στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους οι αρμόδιες αρχές ερεύνηαν 22 συμβάντα που αφορούσαν εμπορικά αεροσκάφη και ενδεχομένως μη επανδρωμένα “, σύμφωνα με τον Brian Kirwan, Διευθύνοντα Σύμβουλο της UK, AGCS.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συμβάντων με αεροσκάφη, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να καταχωρηθούν αεροσκάφη ενός συγκεκριμένου μεγέθους. “Όσο η χρήση των drones αυξάνεται, θα ανναδυθούν στην επιφάνεια και νέοι κίνδυνοι, όπως το ενδεχόμενο να χακαριστούν. Τα μελλοντικά περιστατικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αξιώσεις πολλών εκατομμυρίων λιρών έναντι επιχειρήσεων, χειριστών και κατασκευαστών” πρόσθεσε ο Kirwan.

Και η ασφάλιση Drone έχει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία των φορέων και του κοινού από τους κινδύνους αυτούς, δήλωσε η AGCS. “Η εφαρμογή μας δίνει στον πιλότο τον έλεγχο σε διάφορες καταστάσεις, επιτρέποντάς του να αγοράσει ασφάλιση ακριβώς όταν τη χρειάζεται και με βάση τις ανάγκες της δουλειά του”, δήλωσε ο Ed Leon Klinger, Διευθύνων Σύμβουλος της Flock.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη γίνονται γρήγορα μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο αριθμός των χρηστών αναψυχής αυξάνεται και τα οφέλη που μπορούν να κερδίσουν οι επιχειρήσεις από τη χρήση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας πολλαπλασιάζονται, δήλωσε η AGCS. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το 2020, ο παγκόσμιος όγκος της UAS στην αγορά προβλέπεται να φτάσει τουλάχιστον 4,7 εκατομμύρια μονάδες και η εμπορική αγορά ασφάλισης drones προβλέπεται να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.