Οι ερευνητές της NVIDIA κατασκεύασαν ένα drone-robot που πετάει παντού χωρίς GPS


Ένα drone περιηγείται παντού χωρίς GPS ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές διαθέτοντας "deep learning" υποστηριζόμενο από την τεχνολογία NVIDIA Jetson TX1 που ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη.

Αρχικά, αυτό το drone σχεδιάστηκε για την περιήγηση σε δασικά μονοπάτια ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα για την αναζήτηση χαμένων πεζοπόρων. Στο μέλλον όμως τα αυτόνομα αυτά drone θα μπορούν να πετάξουν σε φαράγγια, ανάμεσα σε ουρανοξύστες ακόμα και στο εσωτερικό κτιρίων όπου τα GPS υπολειτουργούν και είναι ανακριβή.


Παρά το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία είναι σε πειραματικό στάδιο, στο μέλλον τα αυτόνομα drones χωρίς GPS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναζήτηση επιζώντων σε κατεστραμμένα κτίρια, επιθεώρηση σηράγγων, ακόμα και για έλεγχο αποθεμάτων σε ράφια καταστημάτων. Για την διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, οι ερευνητές της NVIDIA με επικεφαλής τον Nikolai Smolyanskiy κατασκεύασαν την συσκευή χρησιμοποιώντας ένα drone off-the shelf, εξοπλισμένο με NVIDIA Jetson TX1 που παρέχει υπολογιστική ισχύ και τεχνητή νοημοσύνη και 2 κάμερες για την κατανόηση του περιβάλλοντος που θα περιηγηθεί.

Στο παρακάτω video βλέπουμε το drone-robot να ακολουθεί ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος. Οι περιοχές με πράσινο χρώμα είναι όπου το drone αποφάσισε να πετάξει και οι κόκκινες περιοχές είναι αυτές που απορρίφθηκαν.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.