Η αστυνομία της Νότιας Αγγλίας χρησιμοποιεί drone για τον έλεγχο των μοτοσυκλετιστών


Οι αστυνομικές αρχές στο South Shields στη Νότια Αγγλία προκειμένου να αποτρέψουν την αντικοινωνική συμπεριφορά των μοτοσυκλετών, κατέφυγαν στη χρήση drones.

Οι αναβάτες στο South Shields της Αγγλίας δεν έχουν καλή φήμη για τη οδηγική τους συμπεριφορά. Οι αστυνομικές αρχές της πόλης αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναέριες συσκευές για τη σύλληψη των δραστών και την απόκτηση αποδεικτικών πλάνων. Η απόφαση αυτή της αγγλικής αστυνομίας προήλθε από το φόβο των κατοίκων για τα δίτροχα.

Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στη πόλη σε σχέση με τους μοτοσυκλετιστές, καθώς φαίνεται να έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, τα drones θα προσφέρουν γρήγορα πληροφορίες για τυχόν παραβάτες, που θα χρησιμεύουν και ως αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αρχές του South Shields δεν είναι η πρώτη αστυνομική δύναμη, που χρησιμοποιεί τις εναέριες συσκευές. Το ίδιο συμβαίνει και στο Devon, Cornwall και Dorset. Εν παραδείγματι στο Dorset υπάρχουν 6 εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί και 6 drones.

Επιπλέον, το εγχείρημα αυτό συμβάλει αποτελεσματικά και στη μείωση του κόστους. 903 ευρώ κοστίζει μια πτήση ελικοπτέρου της αστυνομίας. Η χρήση ενός drone κοστίζει σαφώς λιγότερο και βοηθάει ακόμα και σε περιπτώσεις, όπου δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν η αεροφωτογράφιση.

Τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης και κάμερες ζουμ για τη συλλογή στοιχείων, που μπορούν να είναι χρήσιμα για την δίωξη των παραβατών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.