Με drone ο Δήμος Λεμεσού θα ελέγχει την θαλάσσια ρύπανση

Αμφίβιο ιπτάμενο σκάφος και drone επιστρατεύει ο Δήμος της Λεμεσού, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιτήρησης και πρόληψης της θαλάσσιας ρύπανσης, που συνεχίζει να υφίσταται παρά τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.
Σε διάσκεψη Τύπου στη μοναδική παραλία που εμπίπτει στην κυριότητα του Δήμου Λεμεσού, την Ακτή Ολυμπίων, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, στην παρουσία του Δημάρχου Γερμασόγειας και του κοινοτάρχη Αγίου Τύχωνα, παρουσίασε τα πτητικά μέσα που πλέον θα επιτηρούν τη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο κ.Νικολαΐδης, πέραν από τα θαλάσσια μέσα, δηλαδή το σκάφος του Δήμου Λεμεσού και το σκάφος του Τμήματος Αλιείας, "αποφασίσαμε πως αρχίζουμε και επιτήρηση από αέρος με δυο ειδών πτητικά μέσα, το επανδρωμένο αμφίβιο ιπτάμενο σκάφος, που μπορεί να κατεβαίνει στη θάλασσα για άμεση λήψη δειγμάτων, καθώς και με drone".

Συγκεκριμένα, δυο φορές την βδομάδα σε τακτική βάση και όποτε υπάρχουν συμβάντα εμφανούς ρύπανσης της θάλασσας, τα πτητικά μέσα θα ελέγχουν τη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού και σε περιπτώσεις εντοπισμού εστιών ρύπανσης θα ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς για κατάλληλο χειρισμό, ενώ όπως υπέδειξε ο Δήμαρχος Λεμεσού, μέσω της καταγραφής από αέρος θα είναι ευκολότερο να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά την πηγή της ρύπανσης.

Τα δείγματα θαλάσσιου νερού που θα λαμβάνονται, συνέχισε, θα στέλνονται σε εξειδικευμένο χημείο του ΤΕΠΑΚ , το οποίο εντός 24ωρου θα ενημερώνει για τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.