Τα drones και η φωτογραμμετρία πολύτιμο εργαλείο για τις ασφαλιστικές εταιρίεςΤα drones με βάση την φωτογραμμετρία, γνωστή ως drone-χαρτογράφηση συμβάλλουν αποτελεσματικά στις διαδικασίες ασφάλισης, την αξιολόγηση των κινδύνων και των απαιτήσεων.

Με ένα drone και το πρόγραμμα Pix4D οι εικόνες μπορούν να μετατραπούν σε 2D χάρτες και 3D μοντέλα ούτως ώστε οι ασφαλιστικές εταιρίες να τα χρησιμοποιήσουν για την εκτίμηση & αξιολόγηση της ζημιάς, συγκρίνοντας την αρχική κατάσταση της ιδιοκτησίας, των υποδομών και της περιουσίας πριν και μετά από ένα δυσάρεστο συμβάν.


Παρατηρήσεις ασφαλιστικών συμβούλων

  • Παραδοσιακά σε ένα ξενοδοχείο έπρεπε να μετρήσουμε τα πάντα, κτίριο, ύψη, αποστάσεις ξοδεύοντας αρκετές ώρες, τώρα με drone και Pix4Dmapper Pro μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να έχουμε ένα ορθομωσαϊκό και ένα 3D μοντέλο όπου θα πάρουμε ακριβείς μετρήσεις, θα εντοπίσουμε τους κινδύνους και θα υπολογίσουμε τα ασφάλιστρα, παρέχοντας στους πελάτες οδηγίες για τον περιορισμό των διαφόρων κινδύνων.
  • Παλαιότερα για την ασφάλιση πολύ ψηλών κτιρίων απαιτείτο πολύ επίπονη επιθεώρηση. Τώρα με τα drones και το λογισμικό Pix4D μπορούμε να έχουμε ακριβείς πληροφορίες ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία, εξοικονομώντας αρκετό χρόνο.
  • Παλαιότερα σε μια μεγάλη αξίωση αποζημίωσης για την πραγματογνωμοσύνη θα χρειαζόταν μια έως δύο ημέρες, πιθανόν να ενοικιάζαμε και κάποιον γερανό, όταν τον κτίριο ήταν πολύ ψηλό. Τώρα με ένα drone, ένα φορητό υπολογιστή και το πρόγραμμα Pix4D μπορούμε σε μια-δύο ώρες να έχουμε όλες τις πληροφορίες πριν προβούμε στην οποιαδήποτε απόφαση.Σύμφωνα με την μελέτη της PWC 

1. Η drone-χαρτογράφηση προσθέτει ακρίβεια και μείωση του κινδύνου της απάτης δεδομένου ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η απάτη από ασφαλιστικές αποζημιώσεις ανέρχεται σε 32 δισ. $ ετησίως

2. Συμβάλλει ικανοποιητικά στην ασφαλιστική κάλυψη του πελάτη

3. Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να εξοικονομήσει έως 7 δισ. $ περίπου από την χρήση της drone-χαρτογράφησης

4. Η χρήση των drone επιτυγχάνει καλύτερη αξιολόγηση των κινδύνων, σωστότερο υπολογισμό ασφαλίστρων και εξατομικευμένη ασφαλιστική κάλυψη


Συμπερασματικά η drone-χαρτογράφηση επιταχύνει την επιθεώρηση, μειώνει το κόστος της πραγματογνωμοσύνης, παρέχει αδιαμφησβήτητη τεκμηρίωση και την ταυτόχρονα επιτρέπει την γρήγορη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προς όφελος τόσο των ασφαλιστικών εταιριών όσο και των πελατών.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.