Η JD.com Inc ανακοίνωσε τα σχέδια της για την δημιουργία drone που θα μεταφέρει ένα τόνο βάροςΟ μεγαλύτερος κολοσσός των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων στην Κίνα, η JD.com Inc, πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη δημιουργία ειδικών drones που θα αντέχουν και θα μπορούν να μεταφέρουν βάρος ενός τόνου σε ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις.

Όπως μάλιστα γνωστοποίησε η εταιρεία, οι δοκιμές των νέων «οχημάτων» θα γίνουν πάνω από την κινεζική επαρχία Shaanxi. Τα πλάνα της JD.com Inc λύνουν τα χέρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, αφού τα drones θα μπορούν να μεταφέρουν καταναλωτικά αγαθά σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες πόλεις, γρήγορα και ανέξοδα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το Νοέμβριο δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παραδόσεις προϊόντων σε πελάτες που βρίσκονταν σε κοντινότερες αποστάσεις.

Την προθυμία τους να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό εκφράζουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως για παράδειγμα η Amazon.com Inc.

Να σημειωθεί πως η JD.com Inc ήδη μετρά περίπου 235 εκατομμύρια τακτικούς πελάτες, ενώ στόχος της είναι να επεκτείνει τις υπηρεσίες της μειώνοντας τις αποστάσεις και ως εκ τούτου το κόστος παράδοσης των αγαθών.

Η αγορά των drones στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια, μερικά εκ των οποίων είναι οι περιορισμοί του εναέριου χώρου και η πιθανότητα σύγκρουσης με πτηνά ή ψηλά κτίρια. Στις ΗΠΑ οι Αρχές επιτρέπουν τις εμπορικές πτήσεις με drones μόνο σε πειραματικό στάδιο.

Η εταιρεία παράλληλα δήλωσε πως ανάμεσα στους σχεδιασμούς της είναι να συνεργαστεί με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να εκπονηθεί περαιτέρω έρευνα για την κατασκευή των drones αλλά και τους εμπορικούς δρόμους που μπορούν να ανοίξουν.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της JD.com Inc αυξήθηκαν κατά 41,2% σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 76,2 δισ. γουάν.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.