Πατέντα στην IBM για τη μεταφορά πακέτων μεταξύ drones εν ώρα πτήσης


Η IBM ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου 2017 ότι οι εφευρέτες της έχουν πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μεταφορά πακέτων μεταξύ μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η εφεύρεση που περιγράφεται στο US Patent Νο 9561852 : Μεταφορά πακέτων μεταξύ εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εν ώρα πτήσης, βοηθά να επεκταθεί το φάσμα των drones που μεταφέρουν πακέτα από μια αποθήκη στο σπίτι του πελάτη. 

Οι εφευρέτες της IBM έχει αναπτύξει αυτό το πατενταρισμένο σύστημα χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους για την εφοδιαστική αλυσίδα για να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες παράδοσης σε πελάτες που χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αρχίζουν να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά δεμάτων σε τοποθεσίες του πελάτη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα με αυτή τη μέθοδο παράδοσης, όπως: περιορισμένη ακτίνα δράσης, κλοπή αφύλακτων συσκευασιών μόλις παραδοθούν και η έλλειψη της βελτιστοποίησης του δικτύου διανομής. 

Η εφεύρεση αυτή μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση των προκλήσεων αυτών, παρέχοντας μεταφορές δεμάτων κατά την πτήση από το ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφο στο άλλο για να επεκτείνει το φάσμα παράδοσης δεμάτων. Για παράδειγμα, ένας πελάτης που αναμένει ένα πακέτο θα μπορούσε να αποστείλει το προσωπικό του μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) και να παραλάβει το πακέτο του με ασφάλεια. 

Η βελτιστοποίηση του δικτύου διανομής drone θα μπορούσε να παρασχεθεί σε αυτόνομα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέσω του συνδέσμου επικοινωνίας που περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. «Τα drones έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και με το πλεονέκτημα της μηχανικής μάθησης τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να αλλάξουν το ηλεκτρονικό εμπόριο», δήλωσε ο Sarbajit Rakshit, Μεταπτυχιακός Εφευρέτης της IBM και συν-εφευρέτης για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. «Η ομάδα εφευρέσεών μας επικεντρώνεται στη βελτίωση για το πώς το πιο πολύτιμο φορτίο παραδίδεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όπως η διαχείριση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την μεταφορά ταχυδρομικών δεμάτων και ιατρικών εφοδίων στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσω της πιο άμεσης διαδρομής». 

Οι εφευρέτες της IBM έχουν κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας άλλες εφευρέσεις που σχετίζονται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντίστοιχες τεχνολογίες. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια πτυχή της τεχνογνωσίας της IBM στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics. Η IBM διαχειρίζεται τις αλυσίδες εφοδιασμού για τους πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο με τη χρήση του IBM Watson Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.