Τμήμα hacking για drones στον Αμερικανικό Στρατό

Η νέα εποχή αντιμετώπισης των σύγχρονων απειλώνΤο πεδίο της μάχης έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε ανεπτυγμένες στρατιωτικές δυνάμεις όπως των ΗΠΑ, συναντάμε οπλισμό που βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όπως τα drone swarms ή αλλιώς σμήνη αυτόνομων ιπτάμενων αντικειμένων που φέρουν οπλισμό.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων ασύμμετρων απειλών στο πεδίο, η US Special Operations Command (SOCOM), δημιούργησε ένα τμήμα hacking για drones στην Tampa της Florida. Σε συνεργασία μάλιστα με το John Hopkins’ Applied Physics Lab σκοπεύει να μετατρέψει αυτοσχέδιους ανιχνευτές εκρηκτικών σε συσκευές μπλοκαρίσματος drone.

Το ISIS έχει πάει τη χρήση drones σε άλλο επίπεδο, με πάνω από 70 drones να πετούν πάνω από τη Μουσούλη καθημερινά, πλήττοντας στόχους. Έτσι η SOCOM αποφάσισε να εξοπλίσει τα στρατεύματα με 350 Switchblade (αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία παραπάνω), drones με ενσωματωμένα εκρηκτικά που εκτοξεύονται από σωλήνες παρόμοιους με τα ολμοβόλα και έχουν κάμερες και GPS καθοδήγηση. Μπορούν να μείνουν στον αέρα για 15 λεπτά αγγίζοντας ταχύτητες 160χλμ/ώρα και ο χειρισμός γίνεται είτε απομακρυσμένα είτε αυτόνομα. Όταν εντοπίσουν το στόχο, πέφτουν πάνω του.

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.