Αετοί και γεράκια εναντίον drones


Όποιος παραβιάζει με το drone του τον… εναέριο χώρο ενός αετού ή ενός γερακιού, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί την επίθεση των αρπακτικών πτηνών. Αυτό συνειδητοποίησαν σε Ολλανδία και Βέλγιο και το έκαναν πράξη, με την Αστυνομία των δυο χωρών να έχει εκπαιδεύσει πρόσφατα σε πρώτη φάση, δεκάδες αετούς και γεράκια που επιστρατεύονται ήδη στην κατάρριψη των ύποπτων drones.

Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ζεύγος αετών επιτέθηκε σε drone που πετούσε κοντά στη φωλιά τους στην Αυστρία, βγάζοντάς το «εκτός μάχης», χωρίς ο χειριστής του να μπορεί να κάνει οτιδήποτε για να το σώσει.

Η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να μιμηθεί τη φύση και απευθύνθηκε σε εταιρία που εκπαιδεύει αρπακτικά πουλιά. Ξεκίνησε την εκπαίδευση αετών και γερακιών που εξειδικεύονται στη στοχοποίηση των τετράγωνων drones, καθώς είναι και τα πιο διαδεδομένα. Ήδη οι πρώτοι «αποφοιτήσαντες των αιθέρων» έχουν πιάσει δουλειά και στο πλαίσιο του αποστολής και του καθήκοντος έχουν ριχθεί στην μάχη κατά της εγκληματικότητας.Γεράκια σκέφτεται να ρίξει στη μάχη εναντίον των drones και η Ελληνική αστυνομία. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερωθούν οι ανεπιθύμητες τηλεκατευθυνόμενες μη επανδρωμένες συσκευές, οι ελληνικες Αρχές φαίνεται ότι σκέφτονται πολύ σοβαρά να στραφούν στους απόλυτους άρχοντες των αιθέρων, τα γεράκια.

Τόσο οι αετοί όσο και τα γεράκια, εξηγεί ο εκπαιδευτής των γερακιών Σταύρος Αθανασίου, ενστικτωδώς θεωρούν τα drones εχθρικά αντικείμενα, καθώς παραβιάζουν τον ζωτικό χώρο τους. Από ένστικτο επίσης, όταν τα εξουδετερώνουν, έχουν την τάση να τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, μακριά από ανθρώπους.

Ο Σταύρος Αθανασίου, ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπαιδεύει ειδικά γι’ αυτό τον λόγο γεράκια που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για καταρρίψεις drones. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 εξήγησε τους λόγους. » Τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές κακόβουλες πράξεις, όπως κατασκοπεία, αλλά και εγκληματικές ενέργειες, είτε ως τηλεκατευθυνόμενα όπλα είτε αντίστοιχα σαν «βόμβες αέρος» για μακρινούς στόχους. Οι αετοί και τα γεράκια χρησιμοποιούνται ακριβώς για αυτό τον λόγο από την Αστυνομία των δυο χωρών που έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή το σχετικό πρόγραμμα. Αετοί και γεράκια » συλλαμβάνουν» στον αέρα τα drones και τα οδηγούν μακριά σε ασφαλή χώρο όπου τα καταστρέφουν».

Ο Σταύρος Αθανασίου, είναι ανάμεσα στους βασικούς εκπαιδευτές γερακιών της Πολεμικής Αεροπορίας, που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια της χώρας κατά τις προσγειώσεις και απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να διώχνουν τα επιβλαβή πτηνά που εισχωρούν στις τουρμπίνες προκαλώντας σημαντικές ζημιές και κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια των πιλότων.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.