Εναέριες λήψεις βίντεο με dronesΕρευνητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ζυρίχης (ETHZ), ανακοίνωσαν ένα σύστημα για drones το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει εναέριες λήψεις βίντεο, αφού οι σκηνοθέτες του ορίσουν τις παραμέτρους.

Η ερευνητική ομάδα αποκαλεί το σύστημα “προγραμματισμός σε πραγματικό χρόνο για εναέρια λήψη”. Το σύστημα επιτρέπει στον σκηνοθέτη να ορίσει βασικές παραμέτρους της λήψης, όπως για παράδειγμα τη θέση του αντικειμένου ή του προσώπου μέσα στο καρέ και την απόσταση στην οποία επιθυμεί να εμφανίζεται. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει την αλλαγή των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο ενώ μπορεί να αποφεύγει εμπόδια.

Παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν drones που προσφέρουν αναγνώριση αντικειμένων και εντοπισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναπροσαρμόζεται διαρκώς και εκτιμά τις ταχύτητες των αντικειμένων που κινούνται γύρω από το drone, 50 φορές το δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, άλλα drones, αν το άτομο, το οποίο βρίσκεται στο πλάνο γυρίσει πλάτη, τότε το drone θα συνεχίσει να τραβά την πλάτη του. Με το εν λόγω σύστημα, αν το επιθυμεί ο σκηνοθέτης, το drone θα γυρίσει μαζί του, εξακολουθώντας να τραβά το πρόσωπό του.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο σκηνοθέτης, χρησιμοποιώντας το σύστημα μπορεί να δώσει βάρος σε διαφορετικές παραμέτρους, έτσι το σύστημα θα ξέρει που να δώσει προτεραιότητα. Το σύστημα θα παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματοποίησης αργότερα μέσα στον Μάιο.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.