Ερευνητικό κέντρο στη Γαλλία για drones ανοίγει η Amazon


Η Amazon άνοιξε πρόσφατα στο Κλισύ της Γαλλίας, το Prime Air, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα αφιερωμένο στην αποστολή πακέτων μέσω drone. Στο κέντρο αυτό, μια ομάδα επιστημόνων πληροφορικής εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός λογισμικού που θα διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των drones σε χαμηλό υψόμετρο, μέσα σε 30 λεπτά. Το λογισμικό αυτό θα το χρησιμοποιήσει η εταιρία για το σύστημα παράδοσης των drones σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Amazon έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη της παράδοση στη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε 13 λεπτά. Για να μπορέσει όμως να πραγματοποιήσει τις παραδόσεις με drones στη Γαλλία, θα πρέπει να της χορηγηθεί άδεια πτήσης από τη Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γαλλικό ταχυδρομείο είναι ο πρωτοπόρος στη Γαλλία καθώς από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει ξεκινήσει εβδομαδιαία παράδοση πακέτων στην περιοχή του Βαρ, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό ταχυδρομείο, η παράδοση μέσω drone θα διευκολύνει την αποστολή και την πρόσβαση σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές και σε νησιά. Οι δοκιμές ξεκίνησαν το 2014 και μετά από 600 ώρες πτήσης, τα drones μπορούν να πετούν με πλήρη αυτονομία και να μεταφέρουν ένα πακέτο που ζυγίζει 1.5 κιλό σε απόσταση 14 χιλιομέτρων. Μπορούν δε, να ταξιδέψουν μέχρι 20 χιλιόμετρα και να μεταφέρουν έως και 3 κιλά, με ταχύτητα πλεύσης 30 χλμ. Σε περίπτωση προβλημάτων κατά την πτήση, ενεργοποιείται ένα αυτόνομο αλεξίπτωτο. Παρόλα αυτά, η αποστολή πακέτων μέσω drones σε αστικές περιοχές δεν είναι εφικτή προς το παρόν, καθώς δεν μπορούν ακόμη να πετάξουν και να κάνουν ελιγμούς πάνω από μεγάλα κτίρια ή δέντρα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.