Ολυμπιακή φλόγα με... drone


Ενα ιπτάμενο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό ή, αν προτιμάτε, χωρίς πιλότο, θα ανάψει με την Ολυμπιακή Φλόγα τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο το 2020 στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η ιδέα μοιάζει να έρχεται απευθείας από το... μέλλον, ωστόσο δεν πρόκειται απλά για ένα όνειρο. Οι Ιάπωνες διοργανωτές ήδη την προωθούν κατασκευαστικά μέσω μιας μεγάλης εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων, ώστε να καταπλήξουν ολόκληρη την ανθρωπότητα με τις καινοτομίες και τις ικανότητές τους.

Η Ιαπωνία και το Τόκιο είχαν αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 σε μια προσπάθειά τους να επιδείξουν τότε τη δύναμη της οικονομίας τους παγκοσμίως και να μετατραπούν σε οικονομική δύναμη. Τότε, για παράδειγμα, είχαν εμφανίσει το τρένο-σφαίρα που έφερε την ονομασία «Σινκάνσεν», ενώ τώρα θα παρουσιάσουν το «Μάγκλεφ» που θα τρέχει με 603 χλμ. την ώρα.

Πετυχημένη συνταγή

Η Ιαπωνία θέλει να επανέλθει και πάλι ως οικονομικός κολοσσός στη διεθνή οικονομία και ακολούθησε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή. Ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που όπως προείπαμε θα ξεκινήσουν με ένα ιπτάμενο όχημα, μήκους τριών μέτρων, που θα πετάξει σε ύψος 10 μέτρων με ταχύτητα 100 χλμ. και πιθανότατα ο χειριστής του ως drone θα αποτελέσει και τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο. Το συνολικό κόστος της παραγωγής θα φθάσει τα 353.000 δολάρια. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018, ώστε να διαφημιστεί κατάλληλα εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας. Ασφαλώς κάτι ανάλογο θα έχουμε παρακολουθήσει μόνον σε ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να θέσουν το 2020 σε κυκλοφορία ταξί χωρίς οδηγούς, ενώ για τις πληροφορίες στους ξένους τουρίστες θα χρησιμοποιηθούν ρομπότ που θα ομιλούν 27 γλώσσες και θα διαθέτουν δικό τους χώρο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και στο Ολυμπιακό Πάρκο. Τέλος, η τεχνολογία της τηλεοπτικής εικόνας για την κάλυψη των αγώνων θα είναι 8Κ HD και σε Pixel (7.680x4.320) θα είναι 16 φορές καθαρότερη σε σχέση με τη σημερινή.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.