Πολωνικό σύστημα anti-drone


Kατά την διάρκεια της έκθεσης Europoltech 2017 στην Πολωνία, που παρουσιάζει εξοπλισμό για την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας, παρουσιάστηκε το πρωτότυπο σύστημα SAND που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση, τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

To σύστημα αναπτύσσεται από την Πολωνική WZU και περιλαμβάνει ιστό ηλεκτρο-οπτικών επί τροποποιημένου οχήματος Hummer και συστήματος παρεμβολής - λειτουργεί στην συχνότητα των συχνότητα 2,4 GHz - των ραδιο-συχνοτήτων επικοινωνίας των drone και του συστήματος GPS. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολιτική έκδοση του συστήματος θα φέρει μόνο παθητικό ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα ενώ η έκδοση για στρατιωτική χρήση, θα ενσωματώνει και ραντάρ εμβέλειας εντοπισμού 8 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία που ανέπτυξε το πρωτότυπο αναφέρει ότι ο παθητικός ηλεκτρο-οπτικός αισθητήρας έχει καταφέρει εντοπισμό αεροχημάτων στα 3.000 μέτρα και μάλιστα ο ίδιος αισθητήρας έχει χρησιμοποιηθεί και στο εκσυγχρονισμένο αυτοκινούμενο αντιεροπορικό σύστημα 9A33BM OSA:
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.