Αυτόνομα ιπτάμενα ταξί για τις πόλεις σχεδιάζει η Uber

Ευελπιστεί να τα θέσει σε κυκλοφορία το 2023


Η αμερικάνικη εταιρεία Uber, η οποία ανταγωνίζεται τα ταξί στις μετακινήσεις εντός πόλεως, σχεδιάζει να φέρει το μέλλον και την επιστημονική φαντασία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα και μάλιστα μέχρι το 2020! Ο λόγος για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα τα οποία θα διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους «πατώντας ένα κουμπί και παίρνοντας μια υψηλής ταχύτητας πτήση γύρω από τις πόλεις». 

Το νέο εγχείρημα της γνωστής εταιρείας λέγεται «Elevate Project» και σε αυτό συμμετέχουν τρεις πόλεις: το Ντάλας και το Τέξας στην Αμερική και το Ντουμπάι στα Αραβικά Εμιράτα. Τα ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, όπως η «Embraer» και η «Bell Helicopter», ενώ για το σκοπό αυτό έχει προσληφθεί και ένας πρώην μηχανικός της Nasa.

Η Uber σκοπεύει να παρουσιάσει την καινοτομία αυτή στο «World Expo» στο Ντουμπάι το 2020. Το ενδιαφέρον της εταιρείας για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Στην αναφορά που δημοσίευσαν ισχυρίστηκαν ότι «οι κατά παραγγελία πτήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν δραστικά την αστική μετακίνηση και να συρρικνώσουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων».

Παρόλο που η Uber βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαστικούς αγώνες εξαιτίας των αυτοκινήτων της που οδηγούνται αυτόματα χωρίς οδηγούς, ευελπιστεί ότι τα νέα της αυτοκίνητα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από το 2023 για… πτήσεις εντός πόλεως. Ωστόσο να σημειωθεί ότι η τεχνολογία τους δεν έχει εγκριθεί ακόμη. Ο Τζέφ Χόλντεν, υπεύθυνος προϊόντων της Uber, δήλωσε σχετικά με την καινοτομία αυτή ότι η νέα τεχνολογία θα υποστηρίξει: «την μείωση της συμφόρησης και της μόλυνσης από τα μέσα μεταφοράς, δίνοντας στον κόσμο πίσω τον χρόνο τους».

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.