Gladius: Το πρώτο υποβρύχιο drone


Με τόσα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να ίπτανται στους αθέρες, ήταν θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή του και τo πρώτο υποβρύχιο drone για καταναλωτική χρήση. Το Gladius Drone πρακτικά ορίζει τη νέα κατηγορία των UUV (Unmanned Underwater Vehicle - Μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα), αλλά μοιάζει να είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό gadget για το καλοκαίρι.

Κατ’ αρχάς, έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθη έως 100 μέτρων, κάτι που αποδεικνύει τις «σοβαρές» προθέσεις των κατασκευαστών του και το διαχωρίζει από τα ηλεκτρικά παιχνίδια παραλίας. Ο χειρισμός του μπορεί να γίνεται από απόσταση έως 30 μέτρων, αν και με την προσθήκη ενός προαιρετικού εξαρτήματος, η δυνητική απόσταση θα φτάνει τα 500 μέτρα (αρκεί βέβαια να είναι σε ευθεία).

4Κ και να καίει


Η βασική έκδοση του drone διαθέτει full HD κάμερα στα 1080p με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 16 megapixel, ενώ προσφέρεται και επιλογή με αναβαθμισμένη κάμερα ανάλυσης 4K UHD. Τα drones συνοδεύονται ένα καλώδιο μήκους 30 μέτρων, το οποίο συνδέεται σε έναν σημαντήρα που επιπλέει και μεταδίδει την εικόνα στο smartphone μέσω ενός πομποδέκτη Wi-Fi.

Το drone συνεργάζεται με εφαρμογές για iOS και Android ώστε να το χειρίζεστε μέσω κινητού, αφού βέβαια το τοποθετήσετε στο χειριστήριο με φυσικά πλήκτρα, το οποίο θυμίζει έντονα τα αντίστοιχα των παιχνιδομηχανών.

Για προφανείς λόγους, η λήψη υποστηρίζεται από ειδικούς αλγόριθμους που αναλαμβάνουν τον φωτισμό των σκοτεινών πλάνων, αλλά και τη σταθεροποίηση της, λογικά κουνημένης, εικόνας των καταδύσεων. Η «Advanced» έκδοση διαθέτει και μια συστοιχία LED φώτων ισχύος 1.200-lumen.

Σκληρό καρύδι

Το Gladius είναι ιδιαίτερα προηγμένο και από κατασκευαστικής άποψης. Το σώμα του αποτελείται από τρεις επιμήκεις σωλήνες. Ο κεντρικός και μακρύτερος ενσωματώνει την κάμερα, ο άλλος τα βασικά ηλεκτρονικά και ο τρίτος τους κατακόρυφους προωθητήρες. Συνολικά διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς προωθητήρες για μέγιστη ευελιξία στην υποβρύχια πλοήγηση.

Η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα στιβαρή, ώστε να αντέχει στην πίεση του νερού, αλλά και σε ενδεχόμενες πτώσεις και προσκρούσεις στην άμμο ή σε άλλα υποθαλάσσια εμπόδια. Η επαγγελματική του έκδοση μάλιστα περικλείεται σε ακόμη πιο ανθεκτικό περίβλημα.


Με μία φόρτιση μπορεί να αντέξει για τρεις ώρες, ενώ έχει τη δυνατότητα να εγγράφει τις βιντεολήψεις και τις φωτογραφίες στην ενσωματωμένη μνήμη (κάρτες microSD) αλλά και της μετάδοσης του υλικού σε πραγματικό χρόνο στο συνδεδεμένο κινητό.

Το ρεκόρ της χρηματοδότησης

Παρότι το Gladius δεν είναι φθηνό (το βασικό πακέτο drone θα κοστίζει $625, ενώ η έκδοση με αισθητήρα 4Κ ανάλυσης φτάνει στα $825 και η επαγγελματική version τα $1.025), το κοινό το υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά πριν καν φτάσει στα ράφια.

Όχι μόνο άγγιξε τον στόχο χρηματοδότησης των $30.000 μέσα σε λίγες ώρες από την παρουσίασή του στο Indiegogo, αλλά το ξεπέρασε κατά 900%, συγκεντρώνοντας περισσότερα από $272.386, τουλάχιστον έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, και αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες ή προπαραγγελία, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο Indiegogo.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.