Η Swiss Post σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει drones για νοσοκομεία στο Λουγκάνο


Η Swiss Post δοκίμασε για πρώτη φορά τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην εφοδιαστική μαζί με τη Matternet το καλοκαίρι του 2015. Η Swiss Post προχωράει τώρα ένα βήμα παραπέρα και ξεκινάει μια δοκιμαστική φάση για την πρώτη εμπορική χρήση με τον όμιλο νοσοκομείων EOC (Ente Ospedaliero Cantonale) στο καντόνι του Τιτσίνο. Η χρήση των drones θα εξασφαλίσει την ανταλλαγή εργαστηρακών δειγμάτων με τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο νοσοκομείων στο Λουγκάνο – το «Ospedale Italiano» και το «Ospedale Civico». 

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα δείγματα θα μεταφερθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στο μέλλον. Δοκιμές ασφάλειας και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές Η Swiss Post πιστεύει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είναι σε κανονική χρήση μεταξύ των δύο νοσοκομείων από το 2018. Μέχρι τότε, τα drones πρέπει να αποδείξουν ότι πληρούν αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας, την πρακτικότητα και την αξιοπιστία. 

Κατά τις προσεχείς εβδομάδες, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα κατασκευαστικά δεδομένα ασφαλείας τους θα επιθεωρούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Federal Office of Civil Aviation – FOCA). Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λουγκάνο (αν ο καιρός είναι ευνοϊκός για ασφαλές πέταγμα). Θα χρησιμοποιηθεί ένα σύγχρονο αεροσκάφος διανομής που κατασκευάζεται από τη Matternet. Από τη στιγμή που ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις, οι εταίροι που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν επίσημα το έργο και τα αεροπλάνα σε μια εκδήλωση των μέσων ενημέρωσης στο Λουγκάνο.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.