Απαγορεύονται οι πτήσεις drones πάνω από δασικές περιοχές


Η Διεύθυνση Δασών Χανίων με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απαγορεύονται οι πτήσεις με drones πάνω από δασικές περιοχές υπό ειδικό καθεστώς προστασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Επειδή έχει αναπτυχθεί ως τεχνολογία και διευρυνθεί ως επαγγελματική ενασχόληση η πραγματοποίηση πτήσεων μη επανδρωμένων συσκευών – αεροσκαφών (UAS) καταγραφής εικόνας και ήχου η αρμόδια Υπηρεσία -ΥΠΑ- θέσπισε κανονισμό πτήσεων.

Με την υπ αριθμ Δ/ΥΠΑ/21860/1422/16 απόφαση του Δκτη της ΥΠΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3152Β/2016) ορίσθηκαν προδιαγραφές, όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής.

Σε ότι αφορά την Δασική Υπηρεσία, που προστατεύει τις περιοχές περιβαλλοντικής προστασίας και κυρίως αυτές υπό ειδικό καθεστώς προστασίας, προβλέπεται απαγόρευση πτήσεων, στο άρθρο 19 παράγραφος 3.

Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, η απαγόρευση ισχύει από την ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης την 01/01/2017, καμία πτήση δεν είναι επιτρεπτή για κανένα λόγο πλην των προβλεπόμενων και υπό την προβλεπόμενη διαδικασία, αδειοδότησης στις περιοχές Natura.

Τα αρμόδια Υλωρικά όργανα της Δνσης Δασών θα είναι αυτά που θα ελέγχουν την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.