Ρομποτικά... φτερά για τα drones της AmazonΗ Amazon κατοχύρωσε δύο νέες πατέντες που αφορούν σε έλικες με ρομποτικά ρυθμιζόμενα φτερά και πόδια, τα οποία χρησιμεύουν ως εξοπλισμός προσγείωσης που θα βοηθά τα drones να αγγίζουν ανώμαλες επιφάνειες.

Η πιο πρόσφατη αυτή ιδέα του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κρίσιμης σημασίας για τις αποστολές με drones, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εύθραυστα πακέτα σε σκληρό έδαφος, τονίζει το CNBC.

Πέραν αυτών των χαρακτηριστικών, η Amazon ανέφερε ότι «στοιχεία που υπολογίζουν αποστάσεις» θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν το πόσο μακριά είναι ένα drone από το έδαφος. Αισθητήρες στο βραχίονα προσγείωσης θα μπορούν να εντοπίζουν την επαφή με το έδαφος, κάτι που θα επιτρέπει την προσαρμογή ώστε το drone να είναι οριζόντιο και να μην γέρνει.

Ο εξοπλισμός προσγείωσης ενδέχεται επίσης να έχει μια «αγκαθωτή ακίδα» που θα μπαίνει το έδαφος για έξτρα σταθερότητα ή ακόμη και κάποιον μαγνήτη για προσγείωση σε μεταλλικές επιφάνειες.

Η Amazon ανέφερε ότι το drone μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, όπως ο γραφίτης, το αλουμίνιο ή οι ίνες άνθρακα. Το επάνω μέρος της συσκευής θα μπορεί να περιστρέφεται, επιτρέποντας στο ιπτάμενο αντικείμενο να προσαρμόζει σωστά τη θέση του σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν φυσάει.

Η τεχνολογική εταιρία υπέβαλε τις αιτήσεις γι’ αυτές τις ευρεσιτεχνίες το 2015, ενώ η έγκριση της καταχώρησής τους πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ωστόσο το CNBC επισημαίνει πως η Amazon υποβάλει επιθετικά τέτοιου είδους αιτήματα και η έγκριση ενός από αυτά δε σημαίνει πως η ιδέα θα υλοποιηθεί αναγκαστικά.

Επιβεβαιώνει, πάντως, το γεγονός πως η Amazon προχωρά σταθερά με την αξιοποίηση drones στη διανομή πακέτων, κάτι που ήδη δοκιμάζει στη Βρετανία.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.