Βλήμα Spike 64 cm για καταστροφή drone και ασύμμετρων απειλών!


Οι ειδικοί της Διοίκησης Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAWCWD) δοκίμασαν πρόσφατα την ικανότητα μικροσκοπικών κατευθυνόμενων βλημάτων στην καταστροφή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs).

To μικροσκοπικό βλήμα (φωτο) ονομάζεται Spike, κόστισε 5.000 $, έχει μήκος 64 cm, συνολικό βάρος 2.4 κιλά, βάρος πολεμικής κεφαλής 400 γραμμάρια και μέγιστο βεληνεκές τα 3 χιλιόμετρα. Για τον εγκλωβισμό και παρακολούθηση του στόχου χρησιμοποιεί ηλεκτροοπτική κάμερα ή αισθητήρα με κατεύθυνση ημι-ενεργού λέιζερ.Η ανάπτυξη του ξεκίνησε για την γρήγορη και με χαμηλό κόστος αντιμετώπιση "ασύμμετρων" απειλών, όπως οι αντάρτες σε αστικές περιοχές, τα μικρού μεγέθους ταχύπλοα σκάφη επίθεσης καθώς και η ανάγκη του περιορισμού της πιθανότητας πρόκλησης παράπλευρων απωλειών σε φίλιο προσωπικό και αμάχους.

Σε δοκιμές που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2016, στο πεδίο δοκιμών της China Lake, δύο βλήματα Spike επέτυχαν την κατάρριψη UAVs: Στην πρώτη δοκιμή, το βλήμα κατέστρεψε ένα UAV Outlaw με άμεσο χτύπημα και στην δεύτερη, ενεργοποιήθηκε ο πυροσωλήνας προσέγγισης του Spike στην σωστή απόσταση για την καταστροφή του δεύτερου Outlaw.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις δοκιμαστικές βολές του συστήματος Spike καθώς και από την καταστροφή του drone - στόχου των δοκιμών:

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.