Η κοινότητα fpvracingclub και το αγωνιστικό σπόρ First Person View


To fpvracingclub.gr, οι κοινότητα πιλότων fpv racing drones δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 από τέσσερα ιδρυτικά μέλη που έφεραν στην Ελλάδα ένα νέο πρωτοποριακό άθλημα. Το First Person View είναι ένα νέο υψηλής ταχύτητας αγωνιστικό σπορ.


Κάθε πιλότος κατασκευάζει μόνος του το drone του είναι πιο μικρό σε μέγεθος από τα φωτογραφικά ή άλλα drone UAV - UAS (ΣμηΕΑ), συνήθως με διάμετρο 22 εκατοστά και βάρος λιγότερο από μισό κιλό, ενώ τα μοτέρ μπορεί να παράγουν μέχρι και 6 κιλά δύναμη συνολικά, γεγονός που τα κάνει ιδιαίτερα γρήγορα και ευκίνητα. «Fpv - first person view σημαίνει ότι πετάμε ουσιαστικά εμείς, βλέποντας κάθε στιγμή ό,τι βλέπει το drone μας. 

Η καταγραφή των video γίνεται με δεύτερη action camera που δένουμε πάνω τους», εξηγεί ο Παναγιώτης, ένας εκ των ιδρυτών του fpvracingclub.gr. Μερικές από αυτές τις συναρπαστικές λήψεις που έχουν ζήσει οι πιλότοι – είτε εντός, είτε εκτός αγώνων - , νιώθοντας ότι πετούν οι ίδιοι πάνω από την πόλη.

 — Τι το συναρπαστικό βρίσκετε σε αυτή την ενασχόληση; 

Στο FPV (first person view) είναι όλη η μαγεία. Δεν βλέπουμε πότε τα drone μας να πετάνε, γιατί πετάμε εμείς μέσα από αυτά. Η πτήση στα 120 km/h λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος απαιτεί το 110% της προσοχής σου μ αποτέλεσμα για τα λίγα λεπτά (3-4) που διαρκεί κάθε μπαταρία, να έχουμε μια εξωσωματική εμπειρία, γεμάτη αδρεναλίνη από τον ενθουσιασμό της πτήσεις. Η ταχύτητα της εικόνας που προβάλλεται λίγα εκατοστά από τα μάτια μας και η αίσθηση του ελέγχου, κάνουν το fpv racing ιδιαίτερα εθιστικό . Η κατασκευή είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι. Έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξάνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις του πιλότου με κάθε drone που φτιάχνει. 14.2.2017 Η μεγαλύτερη "καρδιά" του κόσμου χτυπά στο Χαϊδάρι - και είναι ορατή σχεδόν σε όλη την Αττική 

— Τι ανακαλύπτει κανείς βλέποντας την πόλη από ψηλά; 

Με κάθε πτήση η πόλη μεταμορφώνεται σε μια τρισδιάστατη πίστα και όλα μοιάζουν σαν σκηνικό video game. Τα κτίρια από ακίνητα καθηλωμένα αρχίζουν και περιστρέφονται, όσο μεγάλα και να είναι, ενώ οι δρόμοι δεν είναι πια υποχρεωτικοί, αλλά μοιάζουν να μπερδεύονται και να γυρίζουν μαζί με όλα τ άλλα. 

 — Κάθε πότε βγαίνετε για πτήσεις εκτός των αγώνων; 

Κάθε Τετάρτη μετά τις 22:00, μαζευόμαστε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ που έχουμε βρει, όπου πετάμε πολύ πιο underground, φάση “Fight Club”, ενώ σχεδόν κάθε Κυριακή πετάμε σε αλάνες και εγκαταλελειμμένα κτίρια. 

 — Ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σας μέρη στην πόλη για λήψεις; 

Αποφεύγουμε να πετάμε όπου υπάρχει κόσμος, έτσι οι παραλίες και μέρη κοντά στη θάλασσα είναι από τα ποιο εντυπωσιακά και αγαπημένα. Προσωπικά η πιο αγαπημένη μου περιοχή είναι στο ΟΑΚΑ και στο Τοίχος των Εθνών, ενώ οι βουτιές σε ψηλά κτίρια είναι το νέο φετίχ μας. 


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.