Νέα camera για drones βλέπει και επεξεργάζεται σε real time


Ομάδα από το Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης ανέπτυξε μια κάμερα η οποία είναι τόσο γρήγορη που ουσιαστικά μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο κάθε αλλαγή. Η Celex, όπως αποκαλείται η νέα κάμερα, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την ασφάλεια των drones αλλά και των αυτόνομων οχημάτων.
Οι «συμβατικές» κάμερες σήμερα καταγράφουν εκατοντάδες εικόνες το δευτερόλεπτο, τις οποίες ενώνουν για να δημιουργήσουν βίντεο. Παρόλο που η τεχνολογία των καμερών έχει εξελιχθεί αρκετά, η ταχύτητά τους περιορίζεται από τους επεξεργαστές, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν εκατοντάδες frames.

Το ερευνητικό γκρουπ δημιούργησε μια κάμερα η οποία μπορεί να καταγράφει αλλαγές σε nanoseconds, επιτρέποντα σε ένα αυτόνομο σύστημα να αντιδράσει πιο γρήγορα. Η Celex, αντί να «τραβάει» έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών για να δημιουργήσει το βίντεο, επικεντρώνεται στο να εντοπίσει τις αλλαγές των pixel μεταξύ των φωτογραφιών. Από την στιγμή που η κάμερα επεξεργάζεται μόνο τις αλλαγές, η ταχύτητα της αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό.

Η Celex έχει επίσης ένα ενσωματωμένο computer, το οποίο αναλύει τι βρίσκεται κοντά στην κάμερα και τι στο παρασκήνιο. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα μπορεί να ξεχωρίσει τις κινήσεις των κοντινών αντικειμένων τα οποία είναι τα σημαντικά για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Η συγκεκριμένη κάμερα, και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σημαίνει ότι δεν θα γίνει διαθέσιμη σε καταναλωτικά προϊόντα. Ωστόσο η ταχύτητά της θα βοηθήσει στην βελτίωση συστημάτων που εξαρτώνται σε αυτή για την όρασή τους, όπως τα αυτόνομα οχήματα.

To γκρουπ άρχισε να δουλεύει πάνω στην Celex το 2009, και σύμφωνα με τον Chen βρίσκεται στο τελικό στάδιο πρωτοτύπου. Λογικά θα την δούμε στην αγορά πριν το τέλος του 2017.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.