Κίνα: Μη επανδρωμένα οπλισμένα τώρα με πολλαπλούς AR-2Σαν αστακός θα είναι οπλισμένα το κινεζικά μη επανδρωμένα αεροχήματα, καθώς η χώρα αποφάσισε να προσφέρει για τους εξαγωγικούς πελάτες της China Academy of Aerospace Aerodynamics που είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής της Κίνας στον τομέα των UAV, ένα νέο ελαφρύ βλήμα – πύραυλο αέρος-εδάφους, βραχέως βεληνεκούς, το AR-2, για τη σειρά UAV «CH».

Όπως έγινε γνωστό, οι υπεύθυνοι ολοκλήρωσαν ήδη δοκιμές του AR-2 που είναι αποτελεσματικός εναντίον προσωπικού, οχυρωμένων θέσεων και τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ προέκυψε ότι ο πύραυλος αυτός μπορεί να εξοπλίσει ακόμα και επιθετικά ελικόπτερα, μετά από την εφαρμογή μικρής έκτασης μετατροπών.

Στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πύραυλοι AR-2 έχουν βάρος μόλις 20 κιλών με κεφαλή βάρους 5 κιλών και έχει μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιομέτρων, ενώ κινείται προς τον στόχο με μέγιστη ταχύτητα 735 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Οι Κινέζοι δεν κρύβουν την επιδίωξη απόσπασης μεριδίου της αγοράς από τους γνωστούς αμερικανικούς AGM-114 Hellfire, με όπλο και τη χαμηλότερη τιμή, πέραν των ικανοποιητικών επιχειρησιακών χαρακτηριστικών, αν και τους Hellfire αξιοποιούν επιχειρησιακά περίπου τρεις δεκάδες ενόπλων δυνάμεων χωρών.

Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι κορυφαία βλήματα της κατηγορίας θεωρούνται το αμερικανικό AGM-176 Griffin, ο γαλλικός ελαφρύς πύραυλος πολλαπλών ρόλων (Lightweight Multirole Missile) και ο ισραηλινός Whip Shot.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.