Νέο anti-drone σύστημα από την εταιρεία KB Radar DesignΗ εταιρεία KB Radar Design Bureau παρουσίασε ένα φορητό σύστημα κατά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (counter-unmanned aerial vehicle - C- UAV) με την ονομασία Groza-R.

Το πλήρες σύστημα περιλαμβάνει τρεις κεραίες τοποθετημένο επάνω σε μία τροποποιημένο τουφέκι Cyma CM0011, με τη μονάδα jammer και την μπαταρία να μεταφέρονται σε ένα σακίδιο συνδεόμενα με το τουφέκι μέσω ενός καλωδίου. Για τη στόχευση, το τουφέκι είναι εξοπλισμένο με το οπτικό σκοπευτικό Sturman 1x38 RD ενώ ο λοιπός εξοπλισμός περιλαμβάνει μία μονάδα φόρτισης SHC-8100L και ένα δίποδο.

Το Groza-R έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τα εμπορικά multicopters και τα μικρότερα UAVs σταθερής πτέρυγας, Victorovich είπε, μπλοκάροντας το δορυφορικό σήμα των GPS, GLONASS, Galileo, και του Κινέζικου Beidou όπως και τις ραδιοσυχνότητας (RF) στο εύρος 2.4- 2.485 GHz και 5,76 έως 5,88 GHz. Το σύστημα μπορεί να μπλοκάρει τα σήματα δορυφορικής πλοήγησης σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων και τα σήματα των επικοινωνιών RF σε έως και 2 χλμ. Μπορεί να να λειτουργήσει συνεχόμενα για μία ώρα προκαλώντας με την λειτουργία του είτε την συντριβή των UAVs είτε την επιστροφή τους στην βάση εξόρμησης, λόγω απώλειας σήματος.

Το πλήρες σύστημα ζυγίζει 10 κιλά από τα οποία τα 8 κιλά είναι ο εξοπλισμός στο σακίδιο και 2 κιλά το τουφέκι.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.